In april 1983 schoot Cevdet Yilmaz, bijgenaamd ‘Ted de Turk’, zes mensen dood in café ‘t Koetsiertje in de Nederlandse stad Delft. De rechter legde hem een levenslange gevangenisstraf op.
Volledig scherm
In april 1983 schoot Cevdet Yilmaz, bijgenaamd ‘Ted de Turk’, zes mensen dood in café ‘t Koetsiertje in de Nederlandse stad Delft. De rechter legde hem een levenslange gevangenisstraf op. © videostill

Zesvoudig moordenaar krijgt gratie in Nederland

DELFTCevdet Yilmaz, de man die in 1983 zes mensen, onder wie een meisje van 12, doodschoot in het café ‘t Koetsiertje in Delft, krijgt gratie. De juridische middelen om gratie tegen te gaan zijn uitgewerkt, koning Willem-Alexander heeft het gratieverzoek inmiddels ondertekend. Yilmaz is na bijna 38 jaar vrij om te gaan en staan waar hij wil. 

7 reacties

 • Marie Vanakker

  1 maand geleden
  Probeer dat maar eens aan een normaal mens uit te leggen.
 • Guy Van Severen

  1 maand geleden
  Gaat iedereens verstand te boven !
 • Peter Correwyn

  1 maand geleden
  Een leven = 6 jaar?
 • Mario Roman

  1 maand geleden
  Allée een seriemoordenaar van 6 mensen krijgt zomaar gratie door de Koning. En ergst van al is dat hij reeds enige jaren buiten de gevangenis leefde voor resocialisatie. Leg dat maar eens uit aan de familieleden van de slachtoffers.
 • Rudolphe V.DeBaere

  1 maand geleden
  En wat zou er gebeuren mocht Koning Willem Alexander gewetensnood ingeroepen hebben en weigerde dit gratieverzoek te ondertekenen ? Dit is hetzelfde probleem in België. Wat is de waarde van de handtekening van een staatshoofd als hij of zij toch moet tekenen. Dan hoeft deze handtekening toch niet meer ? Zo zou in de UK ook de Queen verplicht haar eigen doodvonnis moeten ondertekenen. Te gek voor woorden.
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI