Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zesde persoon overlijdt na aanval met auto in Melbourne

De aanval eerder deze maand van de bestuurder die in een drukke winkelstraat in de Australische stad Melbourne opzettelijk inreed op voetgangers, heeft een zesde dodelijk slachtoffer geëist. Dat heeft de politie meegedeeld.

 1. Nachttrein vanuit Brussel naar Berlijn en Praag opnieuw uitgesteld, wél snelle trein tussen Parijs en Berlijn op komst
  Openbaar vervoer

  Nachttrein vanuit Brussel naar Berlijn en Praag opnieuw uitgesteld, wél snelle trein tussen Parijs en Berlijn op komst

  Er zullen deze zomer nog geen nachttreinen rijden vanuit Brussel, via Amsterdam, naar Berlijn, Dresden en Praag. Een nieuwe richtdatum is er nog niet, zo staat op de website van de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper. Dinsdag kondigde daarentegen Deutsche Bahn en zijn Franse tegenhanger SNCF aan een snelle en rechtstreekse treinverbinding tussen de hoofdsteden Berlijn en Parijs te plannen.
 2. Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtgesteld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoordelijk”

  Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtge­steld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoor­de­lijk”

  De echtgenote van de Iraans-Zweedse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmedreza Djalali, die in Iran de doodstraf kreeg voor vermeende spionage, vreest dat haar man binnenkort terechtgesteld zal worden. Ze herhaalt daarom haar oproep om hulp aan de lidstaten van de Europese Unie. “Als er iets met mijn man gebeurt dan zijn alle landen van de EU verantwoordelijk, want zij hebben de ogen gesloten voor de mensenrechten in Iran”, zegt Vida Mehrannia.