Een muurschildering met de tekst 'Niet alle superhelden dragen capes' bij een beeld van hulpverleners in Warschau, Polen.
Volledig scherm
Een muurschildering met de tekst 'Niet alle superhelden dragen capes' bij een beeld van hulpverleners in Warschau, Polen. © EPA

Zes weken oude baby overleden in Connecticut - Ziekenhuizen niet tevreden over kwaliteit geleverde mondmaskers - "China verborg omvang van virusuitbraak”

• Een recordaantal Belgische coronapatiënten (436) heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Helaas zijn er ook 123 nieuwe sterfgevallen.
•  De exponentiële stijging van het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt, is opmerkelijk afgenomen.
• De Vlaamse regering heeft nieuwe steunmaatregelen voorgesteld.
• In de VS zijn er op één dag 865 mensen gestorven, een record.
• Groot-Brittannië heeft voor het eerst meer dan 500 sterfgevallen geregistreerd, ook in Frankrijk vielen meer dan 500 doden in een etmaal.

148 reacties

 • Lisette Willems

  1 jaar geleden
  China heeft tenminste de rest van de wereld verwittigd van hun uitbraak. Trump waant zich boven de mensheid, "hen kan het niet overkomen", wel.... Karma met een grote K Trump!
 • Gunther Mampaey

  1 jaar geleden
  Wat mij enorm opvalt is die afvlakking, met het bestuderen via de John Hopins data, zo'n 2 maanden duurt, gemiddeld dan. Ik hoop dat dus eind deze maand dat het hier ook zo zal zijn. Ten tweede, je ziet de logaritmische data die aangeeft dat elk land van begin tot einde er ongeveer hetzelfde uit ziet, enkel met vertragingen van het punt met eerste besmettingen.
 • Kelly Verlinden

  1 jaar geleden
  Stop met zagen over de vakbonden, die gaan jullie nog hard nodig hebben de komende jaren door de komende recessie en inflatie. Wie denkt dat zijn job verzekerd is zal eraan zijn voor de moeite, het zal nog veel erger zijn dan tien jaar geleden.
 • Tim De Witte

  1 jaar geleden
  Ja, Dirk van Looveren, en ineens ook de wettelijke vakantie afpakken, enkel nog hongerloontjes uitkeren, en een zesdagenweek herinvoeren. Daarnaast ook alle sociale rechten afnemen. Terug naar 19e eeuwse toestanden gaan, nietwaar? Man, wees blij dat je hier & nu leeft. Hou die waanzin voor jezelf!
 • Els Martin

  1 jaar geleden
  Luc Janssens als het morgen overstroomd dan moesten we een voorraad rubberen laarzen hebben...achteraf beterweters hebben we al genoeg in België.
 1. Amerikaans Openbaar Ministerie heeft het gehad met relschopper die voet op bureau van Nancy Pelosi legde tijdens bestorming Capitool

  Amerikaans Openbaar Ministerie heeft het gehad met relschop­per die voet op bureau van Nancy Pelosi legde tijdens bestorming Capitool

  Richard Barnett (60) werd bekend door een foto die de wereld rondging. Het beeld toont Barnett in het kantoor van House Speaker Nancy Pelosi met zijn linkerbeen op haar bureau. De man was een van de relschoppers die op 6 januari het Capitool in Washington bestormden met de bedoeling president Donald Trump aan de macht te houden. Barnett is voorlopig vrij, maar ook in zijn thuisstaat Arkansas blijkt hij het al te bont te maken.