De politie doet onderzoek op de plek waar de zes tieners werden beschoten.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de plek waar de zes tieners werden beschoten. © AP

Zes tieners in ziekenhuis na schietpartij nabij middelbare school in Colorado

Zes jongeren tussen 14 en 18 jaar zijn in het ziekenhuis opgenomen na een schietpartij maandag nabij een school in Aurora, in de Amerikaanse staat Colorado. Volgens de politie verkeren ze niet in levensgevaar. Het incident gebeurde aan een park nabij een school. De slachtoffers waren leerlingen van die school. De daders konden ontkomen.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Binnenkort booster nodig voor groene coronapas: ook voor deze landen is basisvaccinatie niet meer voldoende

  Binnenkort booster nodig voor groene coronapas: ook voor deze landen is basisvacci­na­tie niet meer voldoende

  Onze regering wil de boosterprik noodzakelijk maken om een geldige coronapas te kunnen krijgen. Nu volstaat nog een (volledige) basisvaccinatie - twee prikken Pfizer, Moderna of AstraZeneca of één prik Johnson & Johnson - om een groen scherm te zien verschijnen, maar dat zal in de toekomst veranderen. België is niet het enige land dat de standaard opschroeft. Een overzicht.
 2. Stevenen we af op militair conflict in Oekraïne? “Dit is vooral sterk staaltje blufpoker van Rusland”

  Stevenen we af op militair conflict in Oekraïne? “Dit is vooral sterk staaltje blufpoker van Rusland”

  Komt het tot een nieuwe confrontatie tussen Rusland en Oekraïne? Die vraag houdt de wereld al verschillende weken bezig. Diplomatiek overleg heeft tot nu toe niets opgeleverd en de spanning aan de grens tussen beide ex-Sovjetlanden neemt elke dag toe. “Het is een sterk staaltje blufpoker, maar ik kan me niet inbeelden dat Rusland het risico neemt om Oekraïne echt aan te vallen”, zegt Fabienne Bossuyt. Zij is professor Europees extern beleid aan de UGent.
 3. Nabestaanden schietpartij in bioscoop boos over nieuwe Joker-film

  Nabestaan­den schietpar­tij in bioscoop boos over nieuwe Jo­ker-film

  De nabestaanden van de schietpartij in een bioscoop in het Amerikaanse Aurora (Colorado) in juli 2012 hebben een brief gestuurd naar filmmaatschappij Warner Bros. Zij zijn bezorgd en boos dat de studio een nieuwe film over het personage The Joker heeft gemaakt. In juli 2012 schoot de toen 24-jarige James Holmes in het wilde weg tijdens een vertoning van de film 'The Dark Knight Rises’. Twaalf mensen overleden; zeventig anderen raakten gewond.