Nationaal Park Virunga, in het Oosten van Congo
Volledig scherm
Nationaal Park Virunga, in het Oosten van Congo © AP

Zes rangers om het leven gekomen in Congolees Nationaal Park Virunga, waar de Merode directeur is

Gewapende lieden hebben vandaag in het Nationaal Park Virunga in het oosten van Congo minstens zes "rangers" ("eco-bewakers") gedood, zo is bij de plaatselijke autoriteiten vernomen. De Belgische prins Emmanuel de Merode, directeur van het park, is niet bij de slachtoffers. Dat bevestigde een goede bron aan onze redactie.

13 reacties

 • johanneke li

  1 week geleden
  De park rangers zijn al bewapend hoor! Die 2 militieleden die in de aanval ook gedood zijn, zijn niet vanzelf gaan liggen...
 • Chris Verberne

  1 week geleden
  Stropers evenals dieven in Afrika, zijn nietsontziend en kennen geen genade. Voor een GSM wordt men er vermoordt en zelfs voor minder dan dat. Deze rangers zijn helden die de nationale parken beschermen met gevaar voor eigen leven en dat van hun families. Zonder deze helden zouden deze stropers meestal in opdracht van rijke buitenlanders, gewoon de vrijheid krijgen om beschermde diersoorten genadeloos af te slachten. De toekomst van Afrika ligt bij het natuurbehoud en verantwoord toerisme.
 • Sarah Steffens

  1 week geleden
  Onbegrijpbaar... -_-
 • Jeannine De Ceuster

  1 week geleden
  Waarom word het park niet beter beschermd ? Die mensen geven hun leven voor het behoud van dit uniek park en het redden van prachtige zeldzame dieren.
 • Nicole Dufait

  1 week geleden
  Alle respect voor die mensen en de prins de Merode, er wordt daar heel goed werk geleverd maar ze staan er helaas alleen voor.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt