Illustratief beeld. Deze foto is niet in Kaatsheuvel gemaakt.
Volledig scherm
Illustratief beeld. Deze foto is niet in Kaatsheuvel gemaakt. © Qphoto

Zes meldingen van ‘needle spiking’ in Nederlandse Kaatsheuvel: vrouw (18) naar ziekenhuis

Zes mensen zijn gisteravond mogelijk met een injectienaald geprikt in Kaatsheuvel, in het zuiden van Nederland. Een 18-jarige vrouw werd onwel, iemand anders heeft aangifte gedaan.

 1. 14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”
  Mechelen

  14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”

  De politie van Mechelen-Willebroek is een onderzoek opgestart na een incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen KRC Genk. “Tijdens de wedstrijd kregen we plots meldingen dat verschillende personen onwel werden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Het zou gaan om een veertiental personen. Acht mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten het ziekenhuis inmiddels wel al opnieuw verlaten. Onderzoek moet uitwijzen of het om een geval van ‘needle spiking' gaat. Een aanwezig fan getuigt bij VTM Nieuws over wat ze gisteren zag gebeuren. Anoniem, uit angst herkend te worden door de dader(s).
 1. Bestaat ‘needle spiking’ echt of is het een fabel? “We moeten sceptisch zijn”
  PREMIUM

  Bestaat ‘needle spiking’ echt of is het een fabel? “We moeten sceptisch zijn”

  Enkele KV Mechelen-supporters die gisteravond onwel zijn geworden zeggen dat ze een prik hebben gevoeld. Mogelijks zijn ze het slachtoffer van ‘needle spiking’, waarbij ze zonder het te beseffen werden gedrogeerd door middel van een injectienaald. Het fenomeen dook vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk op, maar hoewel er meer dan duizend klachten over werden ingediend, zijn er nooit harde bewijzen gevonden. Daardoor vragen experts over heel de wereld zich voorzichtig af of ‘needle spiking’ wel echt bestaat, en of het niet gewoon een ‘urban legend’ is. “Het is vreemd dat er nog nooit gebruikte naalden zijn teruggevonden”, zegt toxicoloog Jan Tytgat.