De dood van Henriquez leidde tot dagenlange rellen in de Haagse Schilderswijk en de twee agenten en hun gezinnen zijn na de dood van Henriquez bedreigd.
Volledig scherm
De dood van Henriquez leidde tot dagenlange rellen in de Haagse Schilderswijk en de twee agenten en hun gezinnen zijn na de dood van Henriquez bedreigd. © ANP

Zes maanden voorwaardelijk voor agenten in zaak van dodelijk politiegeweld in Nederland

De twee agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez (42), zijn vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, met een proeftijd van een jaar. Dat heeft de rechtbank van Schiphol bepaald.

3 reacties

 • Jo Bosman

  4 jaar geleden
  Zolang men dit soort van politiegeweld niet straft met effectieve gevangenis straffen en verwijdering uit het politiekorps zullen zulke toestanden blijven bestaan.
 • Don Tessers

  4 jaar geleden
  Breuken in het strottenhoofd, zware kneuzingen aan nekwervels veroorzaakt door toegepaste nekklem en niet tijdig lossen. Deskundigen trachtten eerst nog de doodsoorzaak te omschrijven als ontstaan door acute stress en daaropvolgend een hartstilstand. Wet en deskundigen twee handen op een buik. En weer een zware domper voor de nabestaande.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  De boodschap dus dat ordediensten ongestraft schuldig mogen zijn. Dat lijkt me een slecht signaal. Naar de ordediensten, naar de samenleving en voor de geloofwaardigheid van de politie.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Onduidelijk of opheffing Amerikaans inreisverbod ook geldt voor AstraZeneca-vaccin, maar topviroloog Anthony Fauci voorziet geen problemen

  Onduide­lijk of opheffing Amerikaans inreisver­bod ook geldt voor AstraZene­ca-vac­cin, maar topviro­loog Anthony Fauci voorziet geen problemen

  Het is voorlopig nog niet duidelijk of ook personen die met het AstraZeneca-vaccin ingeënt werden tegen SARS-CoV-2 opnieuw welkom zijn in de Verenigde Staten. Het Witte Huis maakte maandag bekend dat begin november de grenzen opnieuw opengaan voor alle internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, maar liet in het midden of dat ook geldt voor personen die een vaccin kregen dat in de VS zelf nog geen marktvergunning kreeg. De bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci ziet alvast geen probleem voor reizigers die twee prikken met AstraZeneca kregen. Ook de Britse premier Boris Johnson en de Europese Commissie gaan ervan uit dat zij, net als andere volledig gevaccineerden, de VS zullen binnen mogen vanaf 1 november.