Kairat Umarov, de Kazakse afgevaardigde voor de VN-Veiligheidsraad.
Volledig scherm
Kairat Umarov, de Kazakse afgevaardigde voor de VN-Veiligheidsraad. © AFP

Zes landen, waaronder Nederland, doen intrede in VN-Veiligheidsraad

Nederland, Polen, Ivoorkust, Equatoriaal-Guinea, Koeweit, en Peru hebben vandaag officieel hun intrede gedaan als de nieuwe niet-permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Door hun plekje in de V-raad kunnen ze "het verschil maken", aldus de Kazachse voorzitter.

2 reacties

 • Wesly Hermans

  5 jaar geleden
  Oei oei oei Nederland in de veiligheidsraad, als dat maar goed gaat ;-)
 • lut vanhyfte

  5 jaar geleden
  Zolang dat vetorecht voor permanente leden bestaat is heel die raad een lachertje.
 1. KIJK. Oekraïense troepen vernietigen volledige colonne van Russische tanks in één klap met tactische hinderlaag

  KIJK. Oekraïense troepen vernieti­gen volledige colonne van Russische tanks in één klap met tactische hinderlaag

  Beelden gaan viraal op sociale media van de totale vernietiging van een Russische colonne van tanks. De Russische troepen rijden nietsvermoedend over het kale en dorre landschap wanneer ze plots in een hinderlaag terechtkomen. Oekraïense mariniers liggen op de loer met draagbare raketwerpers. De colonne verspreidt zich en probeert te ontsnappen, maar tevergeefs. Eén voor één worden de tanks geraakt door de raketten. Russische soldaten die de raketimpacten overleven, krijgen de loodzware opdracht om te overleven op de kale vlakte. Van de colonne blijft uiteindelijk niets meer over. De ravage is dan ook enorm.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.