Wijnboer én burgemeester Pascal Perrot.
Volledig scherm
Wijnboer én burgemeester Pascal Perrot. © Joel Hoylaerts/Photo News

Zenuwenoorlog tussen boeren en champagnehuizen

D-dag in de champagnestreek op 18 augustus: dan beslist het overkoepelende orgaan hoeveel kilo druiven dit jaar officieel per hectare geoogst mogen worden. Vooral de grootste champagnehuizen pleiten ervoor om dat aantal door de gecrashte verkoop zo laag mogelijk te houden.

5 reacties

 • Geert Bancken

  10 maanden geleden
  Als er contracten zijn moeten die nageleefd worden!
 • paul van gele

  10 maanden geleden
  Maar verkoop u druiven aan het buitenland dan kunnen ze daar ook champagne maken en die is dan veel goed koper. Al die champagnehuizen zijn stinkend rijk .
 • Benny Coomans

  10 maanden geleden
  waarom van de overschot van druiven geen gewone huiswijn maken of wijnazijn, dan zij ze tenminste niet verloren
 • Edmond Dillien

  10 maanden geleden
  Ongelooflijk, he . Zonder druivenboeren heb je geen grote show champagnehuizen en dan gaan die nog uitmaken wat je met de rest die ze dus niet willen afnemen, moet doen. overstappen op spruiten en laat ze maar sudderen in hun champagnekastelen, hun glorietijd is toch voorbij alleman drinkt tegenwoordig Cava en andere schuimwijnen omdat dat meer trendy is meestal.
 • Serge Aernoudt

  10 maanden geleden
  Liever de druiven laten rotten aan de ranken dan hun Champagne iets minder duur te verkopen. Louter verkwisting! Een Cava of een Crémant is net even lekker.
 1. Biden ontmoet Poetin vanmiddag: “Trump was wispelturig, maar Biden en Poetin zitten echt onder het vriespunt”
  Play

  Biden ontmoet Poetin vanmiddag: “Trump was wispeltu­rig, maar Biden en Poetin zitten echt onder het vriespunt”

  Vanmiddag heeft de Amerikaanse president Joe Biden een gesprek met zijn Russische collega Vladimir Poetin. Het wordt wellicht het spannendste moment van Bidens trip door Europa. “Er staan een hele reeks thema’s op de agenda, waardoor de ontmoeting makkelijk vier tot vijf uur zal duren”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Carolien van Nunen vanuit Genève, waar de ontmoeting plaatsvindt.