Mensen kuieren op de beroemde Ramblas in Barcelona.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen kuieren op de beroemde Ramblas in Barcelona. © AP

Zenuwachtigheid om snel stijgende coronacijfers in Europa neemt toe: dit zijn dé grootste brandhaarden

Nieuwe beperkingen in Spanje, verhoogd alarmniveau in het Verenigd Koninkrijk, 55 rode departementen in Frankrijk: de coronacijfers blijven quasi overal stijgen en veroorzaken zenuwachtigheid in Europa. Wat is er waar aan de hand? Welke landen zijn dé zorgenkindjes? En welke maatregelen worden er genomen? Een overzicht.

16 reacties

 • Willy Deckx

  2 jaar geleden
  Er zijn maar twee mogelijkheden om van corona af te geraken. 1)-men vind een vaccin wat immuniteit garandeert en wat voor ieder beschikbaar is of 2)- het virus zelf zwakt af tot een gewoon griepje.De manier waarop ons maatschappijtje functioneert en hoe men de prioriteiten legt zijn onverenigbaar met het bestrijden van een virus. Men wil blijven reizen, blijven skiën, blijven uitgaan, blijven funshoppen, blijven lol maken. Zo werkt dat niet. Punt. Deckx Willy.
 • Cindy Borremans

  2 jaar geleden
  Er zijn amper ziekenhuis opnames of sterfgevallen, wat is het probleem dan
 • Koen Wallem

  2 jaar geleden
  Kijk gewoon om je heen, burgerzin noppes. Pure illusie dat dit zou bestaan, enkel als men het filmt om op social media te zetten. Als men het al draagt, vaak niet, dan is mondmasker eerder kinmasker, afstand houden haha. Zoals met bijdragen en lasten, goed voor de ander maar niet voor jezelf. En bepaalde bevolkingsgroepen naja..
 • Roger Verbrugge

  2 jaar geleden
  Moest iedereen de drie basismaatregelen toepassen we zouden al heel ver komen. Als je evenwel moet rekenen op de burgerzin ben je eraan voor de moeite.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  vooral in de dichtst bevolkte regio's zijn er de meeste problemen... Niemand kaart de overbevolking blijkbaar aan ?