Dit elektrische toeristentreintje wordt vanaf nu in het Nederlandse Oudewater (provincie Utrecht) ook ingezet voor het vervoer van kinderen. De trein vervangt de stint, de elektrische bolderkar die in nasleep van het dodelijke treinongeluk in Oss niet langer is toegelaten op de Nederlandse openbare weg.
Volledig scherm
Dit elektrische toeristentreintje wordt vanaf nu in het Nederlandse Oudewater (provincie Utrecht) ook ingezet voor het vervoer van kinderen. De trein vervangt de stint, de elektrische bolderkar die in nasleep van het dodelijke treinongeluk in Oss niet langer is toegelaten op de Nederlandse openbare weg. © Pim Mul

Zelfs een toeristentreintje wordt ingezet als alternatief voor de stint

Nu de elektrische stint-bolderkarren in Nederland niet meer op de openbare weg mogen, moeten kinderdagverblijven snel op zoek naar alternatieve vervoersmiddelen. Bakfietsen, taxibusjes, gewone bolderkarren en zelfs een treintje.  "We improviseren ons suf". Ook in ons land wordt de stint voorlopig niet meer gebruikt.

8 reacties

 • Emi Hergersberg

  4 jaar geleden
  weer nét als vroeger aan het handje van mama te voet naar het klasje in het buurtschooltje.Heerlijk...Verplicht in deze hectische wereld niet dat kinderen op 3 jaar al naar school "moeten" Ik heb thuis veel kunnen spelen en leren... Men wil enkel "jobs" creëren.
 • Jan Corneel

  4 jaar geleden
  Als we alle voertuigen waar ooit een dodelijk ongeval mee gebeurde van de baan halen, dan zijn er geen files meer....
 • Jan Vanachter

  4 jaar geleden
  Dat de stints herbekeken worden en met wat aanpassingen zijn deze mogelijks nog goed terug te gebruiken.
 • Eddy van Dorst

  4 jaar geleden
  @Marc Statham Deze treintjes hebben geen aanhangwagen Is natuurlijk een beetje langer.Ik denk dat ze gewoon pech hebben gehad met de stint ziet er toch veilig uit alleen de snelhuid dat ze kunnen halen vindt ik iets te hoog.
 • Jos Temmerman

  4 jaar geleden
  En daar kunnen geen ongelukken mee gebeuren zeker ? zo een treintje met aanhanger is 4 x zolang dan een stint, dus nog veel gevaarlijker om de sporen mee over te rijden.
 1. Maker ChatGPT lanceert nieuw programma dat kan nagaan of tekst is geschreven door ChatGPT

  Maker ChatGPT lanceert nieuw programma dat kan nagaan of tekst is geschreven door ChatGPT

  De maker van ChatGPT heeft nu ook een programma waarmee teksten die zijn geproduceerd op basis van kunstmatige intelligentie herkend kunnen worden. Teksten gemaakt door ChatGPT zijn over het algemeen niet zomaar te onderscheiden van teksten geschreven door mensen. ChatGPT levert daardoor problemen op, onder meer in het onderwijs, omdat het programma ook een paper of antwoorden op tentamenvragen kan formuleren.
 2. Belgische ouders “weigeren vliegticket te kopen voor zoon” en laten baby dan maar achter in Israëlische luchthaven

  Belgische ouders “weigeren vliegtic­ket te kopen voor zoon” en laten baby dan maar achter in Israëli­sche luchthaven

  In de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zouden twee Belgische ouders zijn opgepakt nadat ze hun baby aan de incheckbalie hadden achtergelaten. Het koppel wou naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar zou hebben geweigerd om een vliegticket voor hun zoontje te kopen. De twee Belgen besloten dan maar om de baby gewoon in de steek te laten.
 3. Stint mag per direct niet meer de weg op in Nederland, Belgisch verkeersinstituut wil dat ons land volgt

  Stint mag per direct niet meer de weg op in Nederland, Belgisch verkeersin­sti­tuut wil dat ons land volgt

  De Stint is niet meer toegestaan op Nederlandse wegen. Dat heeft de Nederlandse minister Cora Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) beslist. Haar besluit volgt op het ongeluk in Oss, waarbij een Stint onder een trein terechtkwam. Vier kinderen kwamen om het leven, een kind en een begeleidster overleefden. Het Belgische verkeersinstituut Vias wil dat ons land dezelfde beslissing neemt, meldt de VRT.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.