Byun Hee-soo sprak een jaar geleden geëmotioneerd op een persconferentie over haar ontslag uit het leger.
Volledig scherm
Byun Hee-soo sprak een jaar geleden geëmotioneerd op een persconferentie over haar ontslag uit het leger. © AFP

Zelfdoding Zuid-Koreaanse transgender na ontslag uit leger

Een Zuid-Koreaanse transgender die vanwege haar geslachtsverandering uit het leger is ontslagen, is uit het leven gestapt. Het lichaam van Byun Hee-soo werd gisteren in haar woning gevonden, nadat haar smeekbedes om weer in dienst te mogen, werden genegeerd. Haar dood zorgt voor woede. “Wie haar bespotte omdat ze transgender was, moet stilstaan bij wat dit met haar heeft gedaan.”

0 reacties

 1. Navalny vanuit ziekenboeg gevangenis: “Ik lijk zo op een skelet, dat ik kinderen die niet willen eten écht bang maak”
  PREMIUM

  Navalny vanuit ziekenboeg gevangenis: “Ik lijk zo op een skelet, dat ik kinderen die niet willen eten écht bang maak”

  Aleksej Navalny is overgebracht van de ziekenboeg van strafkolonie IK-2 in Pokrov naar het hospitaal van de gevangenis in Vladimir. Maar ook daar werden zijn advocaten en artsen niet toegelaten. Mensen die rondom de gevangenis wonen, reageren verdeeld op de toestand van Navalny en de manier waarop hij behandeld wordt: “Hij is een verrader.” “Nee, hij is onze enige hoop.”
 2. Frankrijk in de ban van ontvoering Mia (8): “Beruchte complotgoeroe betaalde 3.000 euro om hele operatie in goede banen te leiden”
  2

  Frankrijk in de ban van ontvoering Mia (8): “Beruchte complotgoe­roe betaalde 3.000 euro om hele operatie in goede banen te leiden”

  De ontvoeringszaak van de achtjarige Mia in Frankrijk blijft ook na de ontknoping nog de gemoederen beroeren. De beruchte complotdenker Rémy Daillet-Wiedemann wordt er nu van verdacht 3.000 euro op tafel gelegd te hebben om de hele operatie in goede banen te leiden. Speurders zijn actief naar hem op zoek, maar dat belooft geen makkelijke klus te worden. De man is immers naar Maleisië gevlucht nadat het hem in andere rechtszaken te heet onder de voeten geworden was. In zijn naam werd vorig jaar nog een politiebureau aangevallen.
 1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

 2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje