Zelensky’s geven uniek dubbelinterview: “Ook wij leven nu gescheiden”

Olena Zelenska, de first lady van Oekraïne, en haar man president Volodymyr Zelensky hebben een dubbelinterview gegeven op de Oekraïense televisie. Ze zitten nog eens samen aan tafel, en dat is al meer dan twee maanden geleden. De oorlog spaart ook het presidentskoppel niet. “Ook wij leven nu gescheiden”, klinkt het.

  1. PORTRET. Kolonel Roger Housen (61). “Als de Britten en de Amerikanen doen wat ze zeggen, betekent dit de Derde Wereldoorlog”
    PREMIUM

    PORTRET. Kolonel Roger Housen (61). “Als de Britten en de Amerikanen doen wat ze zeggen, betekent dit de Derde Wereldoor­log”

    Op zijn veertiende trok hij met twee kameraden alleen naar Londen. Een jaar later keek hij zijn ogen uit op Jazz Bilzen. Door een eerder toevallige ontmoeting werd het leger zijn leven. Bermbommen, scherpschutters en Arkan-tijgers kregen hem niet klein. Alleen de eerste aanblik van het IJzeren Gordijn bezorgde hem koude rillingen. Vandaag analyseert oud-kolonel Roger Housen voor verschillende Vlaamse media vlijmscherp het conflict in Oekraïne. En wat hij ziet, maakt hem “ongerust”. Leven en werken van een militair in hart en nieren.