De Oekraïense president Volodymyr Zelensky eind vorige maand.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky eind vorige maand. © via REUTERS

Zelensky wil moderne luchtafweer tegen aanvallen met drones

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil dat zijn land meer moderne luchtafweersystemen krijgt om zich tegen Russische luchtaanvallen te verdedigen. Hij zei dat maandagavond in zijn dagelijkse videoboodschap, die hij uitsprak op een moment dat Kiev opnieuw werd bestookt met drones geladen met explosieven.

 1. Zwangere vrouw en haar man komen om bij Russische drone-aanvallen op Kiev: “Dit toont wanhoop van de Russen”

  Zwangere vrouw en haar man komen om bij Russische dro­ne-aanvallen op Kiev: “Dit toont wanhoop van de Russen”

  Bij de Russische aanvallen op Kiev zijn onder anderen een zwangere vrouw en haar man omgekomen. Hun lichamen werden aangetroffen onder het puin van een woonblok dat door de Russen is verwoest. Ook in andere delen van het land vielen slachtoffers. In de oostelijke regio Soemy werden minstens vier doden geteld. Volgens de Oekraïense autoriteiten werden tientallen drones gebruikt om doelen aan te vallen.
 2. Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorloge van "80.000 euro": “Deze man is een grap”
  8

  Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorlo­ge van "80.000 euro": “Deze man is een grap”

  De Franse president Emmanuel Macron heeft deze week zijn omstreden pensioenhervorming voor de eerste keer verdedigd. Hij slaagde er echter niet in de kritiek te temperen, integendeel. Al dagen circuleren er beelden van Macron die tijdens het interview een “luxehorloge van 80.000 euro” droeg. De kritiek op sociale media is alvast niet mals. Wat is er waar aan het verhaal? En droeg Macron geen “goedkoper" model dan men online beweert?