Zelensky: terreinwinsten zullen Russische annexaties snel doen vergeten

De recente successen van de Oekraïense strijdkrachten bij de herovering van door Rusland bezette gebieden, zal de annexatie van vier Oekraïense regio's snel doen vergeten. Dat heeft Oekraïens president Volodymyr Zelensky zondag gezegd.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Zelensky: “Volgende week nog meer Oekraïense vlaggen in Donetsk”

  Zelensky: “Volgende week nog meer Oekraïense vlaggen in Donetsk”

  Wat een zware week voor Oekraïne had moeten worden, werd een zware week voor Rusland. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zaterdagavond in zijn dagelijkse videoboodschap, waarin hij uitgebreid stilstond bij de herovering van Lyman op de Russen. Russische troepen hadden zich 's middags teruggetrokken uit deze strategische stad in de oostelijke regio Donetsk. "Deze week wapperen er al meer Oekraïense vlaggen in Donetsk. Volgende week zullen het er nog meer zijn", zei Zelensky.
 1. Oekraïne claimt volledige controle over Lyman, Rusland: “Oekraïense troepen starten offensief in zuiden”

  Oekraïne claimt volledige controle over Lyman, Rusland: “Oekraïense troepen starten offensief in zuiden”

  Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is de stad Lyman in Donetsk volledig onder controle van het Oekraïense leger. “De plaats is ontdaan van Russen”, zei de Oekraïense president. De Oost-Oekraïense plaats Lyman was ruim vier maanden lang een bolwerk van Russische of pro-Russische troepen in de regio Donetsk. Aan Russische zijde wordt gevreesd dat de Oekraïners de overwinning aangrijpen om verder op te rukken naar het zuiden in de provincie Donetsk en naar het oosten waar niet ver verwijderd de provincie Loehansk ligt.