De Oekraïense president Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky. © AFP

Zelensky roept Russen op om te protesteren: “Al 55.000 landgenoten gestorven, willen jullie nog meer?”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de Russen opgeroepen om massaal te protesteren tegen de mobilisatie die door het Kremlin afgekondigd werd.

 1. Mobilisatiebesluit Poetin blijkt geheime paragraaf te bevatten en dat doet vrezen voor échte aantal Russen dat onder wapens geroepen kan worden

  Mobilisa­tie­be­sluit Poetin blijkt geheime paragraaf te bevatten en dat doet vrezen voor échte aantal Russen dat onder wapens geroepen kan worden

  In het decreet over de gedeeltelijke mobilisatie die de Russische president Vladimir Poetin heeft afgekondigd, staat een geheime paragraaf. Dat blijkt uit een scan van het document die de regering publiceerde op haar officiële internetportaal met juridische informatie. In de bewuste alinea staat volgens Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov het aantal Russen vermeld dat onder de wapens geroepen kan worden. Een regeringsbron van de onafhankelijke Russische krant ‘Novaja Gazeta’ zegt dat het niet om 300.000 reservisten gaat, maar 1 miljoen. Peskov ontkent dat, maar dan blijft de vraag wel waarom het cijfer niet openlijk vermeld kon worden.
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.