De Oekraïense president Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky. © via REUTERS

Zelensky over verstrenging EU-visa: “Europa is meer dan een uitgaanscentrum voor Russen”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is blij met de beslissing van de Europese Unie om het lastiger te maken voor Russische toeristen om een visum te krijgen. "Het is vernederend als Europa gezien wordt als een grote boetiek of restaurant", zei hij woensdagavond in zijn dagelijkse videoboodschap.

  1. Rusland waarschuwt voor gevolgen van Europees inreisverbod voor Russische toeristen: “Beslissing kan niet onbeantwoord blijven”

    Rusland waarschuwt voor gevolgen van Europees inreisver­bod voor Russische toeristen: “Beslissing kan niet onbeant­woord blijven”

    Rusland zal een verstrekkend inreisverbod voor Russische onderdanen in de Europese Unie niet onbeantwoord laten. Dat heeft de woordvoerder van het Kremlin dinsdag laten verstaan in de aanloop van een informele bijeenkomst van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken in Praag. Daar stelde de Duitse regering vandaag een compromis voor over de toekenning van Europese visa aan Russen. Berlijn wil de versoepelde voorwaarden voor de afgifte van visa opschorten en geen meervoudige visa of visa voor meerdere jaren meer uitreiken.