Zelensky, Macron, Poetin
Volledig scherm
Zelensky, Macron, Poetin © AFP

Zelensky: “Niet correct dat Macron bereid is diplomatieke toegevingen te doen aan Rusland”

De Franse president Emmanuel Macron probeert tevergeefs te praten met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky vrijdag gezegd. Hij vindt het naar eigen zeggen "niet correct" dat Macron bereid is "diplomatieke toegevingen" te doen aan Rusland.

25 reacties

 • Werner Wynakker

  7 dagen geleden
  Mensen zouden zich toch eens wat moeten verdiepen in het land Oekraïne. Oekraïne heeft als land nooit bestaan tot 1917 en is nog steeds de bakermat van het Russische volk, de Krim was nooit van Oekraïne tot ergens halverwege 1950. De Oekraïners zijn meer verbonden met Rusland dan met Europa en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie verandert daar niets aan.
 • SWA Wuyts

  1 week geleden
  Europa wordt geleid door twee landen, Frankrijk en Duitsland. Uit dat oogpunt denk Macron dat hij zich alles kan veroorloven in naam van Europa zonder overleg met de andere lidstaten, ja zelfs met een oorlogsmisdadiger, iemand die geen probleem heeft met het neerschieten van onschuldige burgers, zelfs kinderen. Maar zoals overal op dat niveau, alles voor macht, geld en het postje.
 • Vic Smeets

  1 week geleden
  Hij krijgt wel een grote mond he.... Hij mag al blij zijn dat hij als niet navoland hulp krijgt..
 • Alain Heyrman

  1 week geleden
  Voor een Fransman te zijn is Macron vrij actief en werkt hij graag met zijn ellebogen, hoogst waarschijnlijk voor eigen belang en niet echt voor de vrede! Wat land gaan pikken mag nergens niet en misdaad mag niet lonen, wat gestolen is mag je niet houden. Wat denkt Macron te kunnen doen? Een persoon welke zich "mogelijk"schuldig maakte aan Schendingen der Mensenrechten, oorlogsmisdaden en wie weet nog veel meer om deze te gaan pamperen alsof hij een jeugdzonde begaan heeft!?Ongezien die Fransen.
 • Ronny Toch

  1 week geleden
  Er is zo te lezen iets gaande in de hoofden van vele lezers. Wat schreven deze mensen toen de VS de agressor was. Ik voorspel einde oorlog is ook einde Zylensky.
 1. Baltische staten, Polen, Oekraïne en Europese Unie loven "historisch" NAVO-standpunt Finland

  Baltische staten, Polen, Oekraïne en Europese Unie loven "historisch" NA­VO-stand­punt Finland

  Na de Baltische staten, hebben ook Denemarken, Polen, Oekraïne en de Europese Unie zich positief uitgesproken over Finlands voornemen om snel toe te treden tot de NAVO. Europees Raadsvoorzitter Charles Michel had het over een "historische stap" die zal bijdragen tot de "Europese veiligheid'. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft Finland dan weer de “volledige ondersteuning van de bondsregering” verzekerd.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.