REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Zelensky meldt arrestatie Kremlingezinde oppositieleider - VS houden rekening met gebruik chemische wapens

In de belegerde Zuidoost-Oekraïense stad Marioepol hebben de Russen volgens onbevestigde berichten een giftige stof ingezet tegen burgers en Oekraïense militairen. Russische troepen zouden een drone met een onbekende giftige stof hebben gedropt die onder meer ademhalingsproblemen, duizeligheid en misselijkheid veroorzaakte. Zeker drie soldaten zouden gewond zijn geraakt. Herlees hier het liveblog van dinsdag 12 april.

  1. Russische politie doet inval in huis van protesterende tv-journaliste

    Russische politie doet inval in huis van proteste­ren­de tv-journalis­te

    De Russische politie heeft een inval gedaan in de woning van de televisiejournaliste die wereldberoemd werd door een nieuwsuitzending op de Russische televisie te verstoren met een protest tegen de oorlog in Oekraïne. Ondertussen is ook bekend dat Marina Ovsjannikova, die al herhaaldelijk werd beboet voor haar kritiek op het Russische leger en de Russische invasie, is gearresteerd wegens het “in diskrediet brengen” van het leger. Dat heeft haar advocaat gemeld.
  1. Een jaar na machtsovername taliban in Afghanistan: terug naar af voor meisjes en vrouwen

    Een jaar na machtsover­na­me taliban in Afghanis­tan: terug naar af voor meisjes en vrouwen

    Een jaar na de machtsovername van de radicaalislamitische taliban ziet de situatie er bijzonder somber uit, en al zeker voor meisjes en vrouwen. Experts waarschuwen dat Afghanistan opnieuw een haven is geworden voor terrorisme. De machtsovername kwam al snel nadat Amerikaanse en andere internationale troepen zich terugtrokken uit het land en werd gevolgd door chaos en paniek. Beelden van Afghanen die op de luchthaven van Kaboel in allerijl op al opstijgende vliegtuigen probeerden te springen om hun thuisland te ontvluchten, staan nog steeds op het netvlies gebrand.