De onderminister van Infrastructuur Vasyl Lozinski, het hoofd van de presidentiële administratie Kirilo Timosjenko en de onderminister van Defensie Viatsjeslav Sjapovalov .
Volledig scherm
De onderminister van Infrastructuur Vasyl Lozinski, het hoofd van de presidentiële administratie Kirilo Timosjenko en de onderminister van Defensie Viatsjeslav Sjapovalov . © Wikipedia Commons, AP, Ministerie van Defensie Oekraine

Zelensky houdt grote kuis na corruptieschandaal in Oekraïne: verschillende ministers, gouverneurs en topambtenaren moeten aftreden

UPDATEVerschillende Oekraïense ministers, gouverneurs en topambtenaren hebben vandaag hun ontslag ingediend of zijn ontslagen na pittige onthullingen in de pers over overheidsfunctionarissen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan corruptie en zelfverrijking. De beschuldigingen zijn niet mals: van een viceminister die smeergeld aanneemt tot ambtenaren die snoepreisjes maken. En er zullen nog C4's volgen, kondigen de autoriteiten in Kiev aan. Wat is er toch aan de hand in het op één na meest corrupte land van Europa?

160 reacties

 • joris janssens

  1 week geleden
  en Belgie en Europa is zoveel beter? hier gebeurd het allemaal onder andere vormen. dan zijn het geen steekpenningen maar zitten ze in raden van bestuur bij grote bedrijven waarvoor zo 10tallen duizende euros per vergadering krijgen om die bij te zitten om nadien een goei woordje te kunnen doen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 week geleden
  Nog enkele maanden geduld. 2024 verkiezingen in VS, Oekraïne en EU. Die kliek kan snel gewisseld zijn en volgen er dan wel hopelijk onderhandelingen. Want nu is er zelfs geen sprake meer van en bij voorgaande waren de eisen pure wijn zonder 1 druppel water. En daar sterven duizenden burgers voor langs beide kanten.
 • Lisette Theunis

  1 week geleden
  Dit is een tikkende tijdbom voor de regering Zelensky. Na de oorlog zal het Westen met duizenden miljarden over de brug komen voor de wederopbouw. Gezien de enorme corruptie in zijn regering zal het Westen met serieuze eisen komen, en eerst een algehele opkuis gaan vragen..
 • John Rogers

  1 week geleden
  Duitsland zet toch weer door dus West-Europa mag nog wat verder mee bloeden..
 • armand verschueren

  1 week geleden
  Dat Duitsland tanks levert na overleg met Biden zegt genoeg en wij zijn weeral eens de klos. Biden en Zelenski hebben een dubbele agenda
 1. ONZE OPINIE. “Oekraïne mocht de oorlog niet verliezen. Tijd om te beslissen dat ze ook mogen winnen”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Oekraïne mocht de oorlog niet verliezen. Tijd om te beslissen dat ze ook mogen winnen”

  Duitsland aarzelt nog om tanks naar Oekraïne te sturen, maar dat mag niet te lang duren, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Het Russische leger blijkt geen goed geoliede machine, maar een verroeste Lada. Experts zijn overtuigd dat Oekraïne met de juiste wapens tegen de zomer de Krim kan heroveren. Rusland nu ademruimte geven, is gevaarlijker dan de nucleaire escalatie waar Poetin al vanaf dag één mee dreigt.”
 2. Israëlische politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlieten in luchthaven Tel Aviv
  Update

  Israëli­sche politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlie­ten in luchthaven Tel Aviv

  Het verhaal over het koppel dat hun baby zou hebben achtergelaten aan de incheckbalie in de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zou volgens de Israëlische politie niet kloppen. Volgens eerdere berichten wou het koppel naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar weigerden de twee een vliegticket voor hun zoontje te kopen en lieten ze hem dan maar achter. De Israëlische nieuwssite ‘Bhol’ meldt nu dat het incident volgens de politie helemaal niet heeft plaatsgevonden.