Zelensky geeft interview aan Russische journalisten: “Neutrali­teit Oekraïne wordt grondig onderzocht”

Oekraïne is bereid om te spreken over het aannemen van een neutrale status als onderdeel van een vredesakkoord met Rusland. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zondag in een video-interview met Russische journalisten. Zelensky beweerde ook nog dat verschillende Russische zakenmannen, onder wie Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj, Kiev geld hebben aangeboden, onder meer om het leger te ondersteunen. Rusland had de media vooraf gewaarschuwd om het interview niet vrij te geven.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Gelekte ‘Vulkan Files’ onthullen plannen voor Russische cyberoorlog

  Gelekte ‘Vulkan Files’ onthullen plannen voor Russische cyberoor­log

  Het nieuwe internationale onderzoeksproject de ‘Vulkan Files’ werpt licht op de duistere tactieken waarmee Russische inlichtingendiensten cyberaanvallen uitvoeren, desinformatiecampagnes inzetten en zich voorbereiden voor aanvallen op belangrijke infrastructuur. De Vulkan Files bestaan uit meer dan 5.000 pagina’s vertrouwelijke informatie die door een Russische cyberveiligheidsexpert werden gelekt, omwille van zijn misnoegen over de Russische inval in Oekraïne.