De Oekraïense president Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky. © Photo News

Zelensky doet beroep op veerkracht bevolking om winter te doorstaan

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft met het oog op het komende winterse seizoen een beroep gedaan op het doorzettingsvermogen en de veerkracht van zijn volk. "De vijand hoopt de winter tegen ons te kunnen gebruiken: door de winterkou en ontberingen deel te laten uitmaken van zijn terreur", verklaarde Zelensky zondagavond in zijn dagelijkse videoboodschap.

 1. “Brexit kost Britse economie 100 miljard pond per jaar”
  15

  “Brexit kost Britse economie 100 miljard pond per jaar”

  De Brexit kost de Britse economie zo’n 100 miljard pond per jaar, hebben economen van data- en persbureau Bloomberg uitgerekend. Omgerekend is dat bijna 114 miljard euro. Het vertrek van de Britten uit de Europese Unie laat zich volgens de deskundigen op meerdere manieren voelen. Zo staan de investeringen onder druk en kampen Britse ondernemingen met een groot tekort aan arbeidskrachten. Daardoor zou de Britse economie nu 4 procent kleiner zijn dan zonder de Brexit het geval zou zijn geweest.
 2. Oekraïne deelt foto van ‘rakettenkerkhof’ in Charkiv: “Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest”

  Oekraïne deelt foto van ‘raketten­kerk­hof’ in Charkiv: “Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest”

  Charkiv, een stad en regio in het noordoosten van Oekraïne, is een van de plaatsen die het de laatste maanden zwaar te verduren heeft wegens de aanhoudende Russische raketaanvallen. Om dat duidelijk te maken, heeft het Oekraïense ministerie van Defensie vanmorgen een opvallende foto gedeeld. Op het beeld is een berg van honderden Russische projectielen te zien. “Een kerkhof van raketten”, klinkt het.