Hans Pohlmann, voorzitter van de stichting Vulture Conservation Foundation, met het karkas van lammergier Angèle.
Volledig scherm
Hans Pohlmann, voorzitter van de stichting Vulture Conservation Foundation, met het karkas van lammergier Angèle. © Vulture Conservation Foundation.

Zeldzame lammergier dood door klap van Nederlandse windmolen: “Enorm zonde”

In Wieringerwerf, in het noorden van Nederland, is een lammergier overleden na een botsing met een windmolen. De bijzondere aasvogel, een van de grootste vogelsoorten van Europa, lag woensdagochtend levenloos en met gebroken nek naast een windturbine in de polder. Het dier was vorig jaar uitgezet in Frankrijk bij een speciaal introductieprogramma. Experts zijn diepbedroefd.

4 reacties

  • Marc Puystiens

    2 jaar geleden
    We hebben als mens al lang het pad der natuur verlaten en zullen het nooit meer opnemen. We kunnen het gewoon niet. Raf peeters... best toch niet alleen kijken naar de bouw en werking van die centrales, maar ook wat ervan achter blijft. er is bestaat daar een docu van. Een aanrader. Ik denk dat u wellicht van gedacht zal veranderen.
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Men denkt totaal niet aan vogels met hun windmolens.Weet je nog de tijd dat men het uitschreeuwde en over antennevervuiling op de daken sprak ,alles moest weg.Wat zijn windmolens ,toch ook de reinste omgeving en landschap vervuiling maar dat wil men niet horen ,kassa kassa is wat telt .De miljarden dat al die windmolens kosten bouwen ze een ultra moderne kerncentrale die 1000x efficienter is dan alle windmolens samen en beter voor de natuur.
  • Yves Steenssens

    2 jaar geleden
    Alles heeft zijn tijd , ook de molens die al duizenden jaren bestaan , maar niet in deze grote die nu aan de horizon prijken - een nieuwe energiebron zal ze weer opbergen .
  • gustaaf carpels

    2 jaar geleden
    Waarom zou men deze beveiligingen niet verplichten Waarbij de kosten ervan door europa gedragen worden