Wat Sjalajev aan oorlogsbeelden laat zien, bevestigt eerdere vaststellingen van westerse militaire analisten: het Russische leger is slecht georganiseerd, vecht met rammelend materieel en heeft een beroerde mentaliteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat Sjalajev aan oorlogsbeelden laat zien, bevestigt eerdere vaststellingen van westerse militaire analisten: het Russische leger is slecht georganiseerd, vecht met rammelend materieel en heeft een beroerde mentaliteit. © The Occupant

Zeldzame beelden tonen oorlog in Oekraïne door de ogen van Russische tankcommandant: “We worden al drie uur aangevallen, ze fucken ons”

Hoe beleeft een 24-jarige Russische tankofficier de oorlog in Oekraïne? Een Oekraïense krant maakte een verslag aan de hand van beelden die de jonge Russische luitenant Joeri Sjalajev zelf maakte met zijn smartphone. De documentaire levert een zeldzame inkijk in het Russische leger.

34 reacties

 • Jo Schok

  1 maand geleden
  Poetin is groot gevaar voor de wereld! Hij liegt, steelt en vernield, vermoord zelfs zijn eigen "kameraden"en zaait verderf! Oekraïne heeft industrie,landbouw, mijnbouw en Rusland steelt grondstoffen en produkten en vernield alles! Alle bevroren gelden van Rusland moeten in beslag genomen worden om Oekraine te heropbouwen en ook de armste landen, te helpen financieren voor graan, grondstoffen, energie! Bevestigd door Rusland zelf! Er is info van beiden beschikbaar
 • Emmanuel Veraart

  1 maand geleden
  Dit toont nog maar eens aan dat 'soldaatje ' spelen plezant is zolang het niet voor echt is.
 • patrick neyt

  1 maand geleden
  Maar één zin nodig! Putin is het laagste van het laagste, valt zomaar een een onschuldig land binnen, stuk leugenaar, en maar zeggen dat ze oefeningen gingen doen, net naast de grens, hoeveel leugens kan men nog slikken,van een aartsleugenaar.
 • Frans Sels

  1 maand geleden
  beseft hij zelf wel , dat hij daar niet zou moeten zijn ..en denken waarom moeten wij Oekraine aanvallen en vernietigen.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Wat is dan die tweede kant van het verhaal. Het zijn inderdaad jonge gasten, nog bijna kinderen. Met hun eigen banaal leven. Uit de afgelegen streken, want die van Moskou of van de rijken weigeren om te gaan. En kunnen dat omdat het een "speciale operatie is". Maar het uiteindelijke verhaal blijft hetzelfde. Een aanval op een soeverein land waar steden plat gebombardeerd worden en men burgers verkracht, vermoordt en deporteert.
 1. HERLEES OORLOG OEKRAÏNE. Poetin maakt voor eerst sinds invasie buitenlandse reis - Kiev getroffen door kruisraketten

  HERLEES OORLOG OEKRAÏNE. Poetin maakt voor eerst sinds invasie buitenland­se reis - Kiev getroffen door kruisraket­ten

  De Russen hebben na weken van felle gevechten en bombardementen de strategische Oekraïense stad Sjevjerodonetsk volledig in handen. De Oekraïense president beloofde vannacht in een videoboodschap dat Oekraïne de stad zou heroveren op de Russen. “We hebben geen idee hoe lang het zal duren, hoeveel klappen, verliezen en inspanningen nodig zijn vooraleer we de overwinning zien aan de horizon”, zei hij. In Duitsland begint vandaag de G7-top waar onder andere de gevolgen van de oorlog in Oekraïne ter sprake zullen komen. Zelensky zal er een digitale toespraak houden. Herlees hier onze liveblog van zondag 26 juni.