Motor Yacht A verscheen voor het laatst op de radar op 10 maart in de Maldiven.
Volledig scherm
Motor Yacht A verscheen voor het laatst op de radar op 10 maart in de Maldiven. © REUTERS

Zeker zes superjachten die gelinkt worden aan Russische oligarchen van radar verdwenen

Minstens zes superjachten die gelinkt worden aan gesanctioneerde Russische oligarchen geven niet langer hun positie door via het automatisch identificatiesysteem (AIS), waarmee schepen gevolgd kunnen worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse zondagskrant ‘The Observer’ en analisten van het inlichtingenbedrijf VesselsValue. De eigenaars van de jachten vrezen vermoedelijk dat hun eigendom in beslag zal worden genomen.

25 reacties

 • Christine Laevers

  4 weken geleden
  Privé-bezit ... mij goed. Wat dan met het privé-bezit van de Oekraiense burgerbevolking ? Ja, laten we daar eens over praten. Uiteindelijk zijn die luxejachten deel van een moorddadig, corrupt systeem. De schepen confisceren zou een duidelijke symbolische actie zijn. Meer niet. Die oligarchen gaan nooit iets te kort hebben met of zonder jacht.
 • willy staes

  4 weken geleden
  Ik kan akkoord gaan met sancties tegen Rusland , maar als men privé bezit in beslag neemt waar gaat dat toe leiden , is dat democratisch het zou er zelf kunnen op meer komen dat indien je morgen iets tegen een bepaald regime hebt dat, al je bezit wordt verbeurd verklaart . Neen dat is voor mij een brug teveel .
 • Hugo hofmans

  4 weken geleden
  Van privé eigendommen blijf je af ! Of ge moet eerlijk zijn en alle super rijken ter wereld sancties opleggen en de opbrengst gebruiken om het onrecht uit de wereld te bannen.
 • Marianne Van den Lemmer

  4 weken geleden
  Die kunnen dus niet meer aanleggen in Saint-Tropez en al die andere heerlijke leuke plaatsjes in Europa. Alleen nog in Rusland en Turkije. Wat is daar nu aan. Dát is balen als je zo'n schip hebt.
 • camiel huughe

  4 weken geleden
  Voor zover mijn kennis : als een schip zijn AIS afsluit (knopje omdraaien) is het vaartuig wel niet meer traceerbaar maar verdwijnt het niet ! Wellicht onvindbaar in een wolk over een jachthaven in het rijk van Erdogan.