Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Zeker zes mensen overleden aan "zelfmoordpoeder" verkocht door Eindhovenaar

Zeker zes mensen zijn overleden aan het zogeheten zelfmoordpoeder dat een 28-jarige man uit Eindhoven aan hen zou hebben verkocht. Dat zegt het openbaar ministerie in Nederland. Het gerecht vermoedt dat het middel is verstrekt aan honderden mensen. Uit onderzoek moet blijken hoeveel mensen het middel ook daadwerkelijk hebben ingenomen en hoeveel mensen eraan zijn overleden, aldus een woordvoerder.

 1. Nederland schroeft steun Oekraïne op, terwijl Orbán volksbevraging organiseert over sancties tegen Rusland

  Nederland schroeft steun Oekraïne op, terwijl Orbán volksbevra­ging organi­seert over sancties tegen Rusland

  Hongarije zal een volksbevraging organiseren over de Europese sancties tegen Rusland in verband met de oorlog in Oekraïne. Dat zei premier Viktor Orbán maandag in het parlement. De Nederlandse regering zal de steun aan Oekraïne intensiveren, schrijft premier Mark Rutte op Twitter. “Meer wapens, meer sancties, meer isolatie van Rusland.” Intussen bereidt de Europese Commissie een achtste sanctiepakket voor.
 1. Krachtige onderzeese ontploffingen gemeten rond Nord Stream-gaspijpleiding - Deense premier spreekt van “opzettelijke daden”
  Play
  Update

  Krachtige onderzeese ontploffin­gen gemeten rond Nord Stream-gaspijplei­ding - Deense premier spreekt van “opzette­lij­ke daden”

  De Zweedse nationale seismologische dienst heeft via meetstations in Zweden en Denemarken krachtige onderzeese ontploffingen gemeten in dezelfde gebieden waar lekkages zijn aan de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Dat heeft de directeur van de seismologische dienst gezegd tegen de Zweedse nationale omroep SVT. In totaal werden er al drie lekken vastgesteld. De Zweedse politie heeft een onderzoek ingesteld naar sabotage. De Deense premier spreekt van “opzettelijke daden”. Volgens Oekraïne betreft het waarschijnlijk een “terroristische aanval” door Rusland.
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.