Duizenden Haïtianen zijn op de vlucht voor de armoede en het geweld in hun land.
Volledig scherm
Duizenden Haïtianen zijn op de vlucht voor de armoede en het geweld in hun land. © Getty Images

Zeker vijftien Amerikaanse missionarissen met hun vrouwen en kinderen ontvoerd op Haïti

In Haïti zijn zeker 15 Amerikaanse missionarissen en hun familieleden, onder wie ook kinderen, zaterdag ontvoerd door een gewapende bende ten oosten van de hoofdstad Port-au-Prince. Dat meldt The New York Times op basis van een bron in de Haïtiaanse veiligheidsdiensten.

 1. Jongen (13) verstopt zes kindjes in struikgewas en loopt meer dan 20 km om hulp te halen nadat zijn familie voor zijn ogen is afgeslacht
  UPDATE

  Jongen (13) verstopt zes kindjes in struikge­was en loopt meer dan 20 km om hulp te halen nadat zijn familie voor zijn ogen is afgeslacht

  Een dertienjarige jongen die ongedeerd bleef bij een meedogenloze aanval op zijn familie in Mexico, wordt geroemd om zijn heldendaad. De moedige tiener verstopte zijn overlevende broertjes en zusjes in het struikgewas en bedekte hen met takken en bladeren, alvorens meer dan twintig kilometer te stappen in gevaarlijk bergachtig gebied op zoek naar hulp. Ondertussen heeft de Mexicaanse politie een verdachte opgepakt in verband met de moord op negen mensen uit de Amerikaanse mormoonse gemeenschap.
 1. Afpersing, ontvoering en moord: Mexicaanse drugskartels storten zich op lucratieve handel in avocado’s

  Afpersing, ontvoering en moord: Mexicaanse drugskar­tels storten zich op lucratieve handel in avocado’s

  Mexico is wereldwijd een van de belangrijkste spelers in de lucratieve handel in avocado’s. ‘Het groene goud’ is een miljardenindustrie voor het land. Daarvan willen ook de drugskartels een graantje meepikken, met alle gruwelijke gevolgen vandien. Vooral in Uruapan, ook wel de hoofdstad van de groene vrucht genoemd, is de strijd losgebarsten. Handelaars en telers vrezen voor hun leven, zo schrijft ‘De Standaard’ vandaag.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.