De straten staan blank in San Miguel in de provincie Bulacan na de doortocht van tyfoon Noru.
Volledig scherm
De straten staan blank in San Miguel in de provincie Bulacan na de doortocht van tyfoon Noru. © Getty Images

Zeker vijf doden in Filipijnen door supertyfoon Noru

Supertyfoon Noru heeft in de Filipijnen ten minste aan vijf reddingswerkers het leven gekost. Zij kwamen om in de provincie Bulacan, waar Noru tot overstromingen leidde. 74.000 mensen werden geëvacueerd. President Ferdinand Marcos heeft opdracht gegeven om via de lucht noodhulp en opruimmaterialen naar de zwaarst getroffen gemeenschappen te brengen.

 1. Vanuit de Filipijnen verhuisde Claire (23) naar ons land, nu is de keukenprinses het mooiste meisje van West-Vlaanderen: “Ik droom van een eigen restaurant”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Vanuit de Filipijnen verhuisde Claire (23) naar ons land, nu is de keukenprin­ses het mooiste meisje van West-Vlaanderen: “Ik droom van een eigen restaurant”

  “Ik kreeg honderden felicitaties, waaronder een heel pak uit de Filipijnen.” Claire Lansenebre (23), de nieuwe Miss West-Vlaanderen, is een meisje met een verhaal. In de Filipijnen - haar vroegere thuisland - was ze al eens finaliste van Miss Teen Filipina. Zes jaar geleden verhuisde ze met haar mama en zus naar België. “Een cultuurshock, maar ik ben dankbaar voor alle kansen die ik kreeg", zegt Claire, die wel net haar job bij Knokkes bekendste horecazaak is kwijtgespeeld.
 1. Boris Johnson opnieuw kandidaat bij volgende verkiezingen: “Het was fout om plaats te maken voor Liz Truss”
  12

  Boris Johnson opnieuw kandidaat bij volgende verkiezin­gen: “Het was fout om plaats te maken voor Liz Truss”

  Oud-premier Boris Johnson, die afgelopen zomer moest vertrekken na een reeks schandalen, stelt zich kandidaat bij de volgende verkiezingen in 2024. Dat bevestigen Britse media. Als hij zijn parlementszetel wint, dan zou hij opnieuw een poging kunnen doen naar het leiderschap van de Conservatieve Partij. Volgens hem was het namelijk een “fout” om plaats te ruimen voor zijn opvolger Liz Truss.