Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zeker twaalf Belgische ereconsuls in opspraak gekomen

Minstens twaalf huidige of voormalige Belgische ereconsuls zijn publiekelijk beschuldigd van wandaden of zijn in een controverse verwikkeld. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek door het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ), waaraan ‘Knack’, ‘De Tijd’ en ‘Le Soir’ voor ons land hebben deelgenomen.

6 reacties

 • Gerry Cle

  3 maanden geleden
  Iedere gek kan eender wat op sociale media zetten (zie Trump). Gelukkig is Buitenlandse Zaken zo verstandig om pas in te grijpen na een strafrechterlijke veroordeling.
 • Jean Verkerk

  3 maanden geleden
  Even informeren kan nuttig zijn. Een ereconsul geniet geen diplomatieke onschendbaarheid en moet ook niet de nationaliteit bezitten van het vertegenwoordigde land. Hij / zij heeft ook quasi geen bevoegdheden maar is voornamelijk een hulp in het buitenland. Een priester was bijvoorbeeld ereconsul van een noord Afrikaans land in België omdat hij veel goeds had gedaan in dat land voor de opvang van kinderen. Het ereconsulaat was een vorm van dankbaarheid en erkenning van zijn goede daden.
 • Bruno Vercruysse

  3 maanden geleden
  Waar is de lijst met de namen?
 • Fons Heylen

  3 maanden geleden
  En is dit ook met een gouden parachute etc..,op kap van de belastingslaaf!?
 • Geert Vande Walle

  3 maanden geleden
  Interessante contacten hebben kan nuttig zijn maar "wie kent wie" is veel belangrijker .
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.