Migranten op een gammele boot in de Middellandse Zee (archieffoto uit februari 2021).
Volledig scherm
Migranten op een gammele boot in de Middellandse Zee (archieffoto uit februari 2021). © AP

Zeker 57 migranten verdronken voor Libische kust

Zeker 57 migranten zijn voor de kust van Libië verdronken na het kapseizen van hun boot. Overlevenden zijn door vissers en de kustwacht naar het vasteland gebracht, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Getuigen hebben verklaard dat onder de dodelijke slachtoffers twintig vrouwen en twee kinderen zijn.

2 reacties

 • frans Vullings

  2 maanden geleden
  Laat de Ngo's betalen voor iedere "geredde vluchteling" dan stopt de grote stroom vanzelf
 • Vaneylen Pierre

  2 maanden geleden
  Meer dan tijd dat men stopt met smokkelen. Europa heeft zelf het aanzuigeffect gecreërd. Als men de zgn bootvluchtelingen terug aan wal zet , waar ze vertrokken zijn , zullen er heel wat minder slachtoffers vallen. "Europa" heeft door zijn regelgeving dergelijke toestanden uitgelokt, waardoor het een massa vetbetaalde topfuncties kon creëren. Overbtaalde ambtenaren die geen voeling hebben met hun Ruropese onderdanen.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).