Een man draagt een patiënt naar buiten.
Volledig scherm
Een man draagt een patiënt naar buiten. © AFP

Zeker 41 doden en 80 gewonden bij brand in ziekenhuis in Zuid-Korea

Een grote brand in een ziekenhuis in de Zuid-Koreaanse stad Miryang heeft aan tientallen mensen het leven gekost. Daarnaast zijn veel mensen gewond geraakt, meldt de brandweer. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gaat het om ten minste 41 doden en zo'n tachtig gewonden. Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers nog oploopt.

0 reacties

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. "Ik had moeten sterven": Kim beschrijft hoe ze in opdracht van Noord-Korea een vliegtuig met 115 passagiers liet ontploffen
  Noord-Korea

  "Ik had moeten sterven": Kim beschrijft hoe ze in opdracht van Noord-Ko­rea een vliegtuig met 115 passagiers liet ontploffen

  In 1987 plaatste Kim Hyon Hui een bom aan boord van de Korean Air-vlucht 858. Het was haar eerste opdracht als Noord-Koreaanse geheim agent. Het vliegtuig ontplofte boven de de Andamanse Zee, alle 115 passagiers kwamen om. Drie decennia later blikt de 55-jarige vrouw met spijt in het hart terug. "Ik handelde in opdracht van Kim Jong Il, de zoon van de toenmalige Noord-Koreaanse leider Kim Il Sung. De actie was bedoeld om de Olympische Spelen niet in Zuid-Korea te laten plaatsvinden", klinkt het voor de camera van CNN.