REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Zeker 24 doden en 79 gewonden door instorten metroviaduct in Mexico-Stad

Een metroviaduct in Mexico-Stad is maandagavond rond 22.30 uur (lokale tijd) gedeeltelijk ingestort en metrowagons zijn naar beneden gevallen. Volgens de lokale autoriteiten heeft het ongeval aan zeker 24 mensen het leven gekost. 79 mensen raakten gewond, onder wie drie kinderen. 

 1. LIVE. Overlegcomité bespreekt volgende week opheffen van verbod op amateursportwedstrijden - Na VS wil ook EU praten over opzijschuiven patenten coronavaccins
  4

  LIVE. Overlegco­mité bespreekt volgende week opheffen van verbod op amateur­sport­wed­strij­den - Na VS wil ook EU praten over opzijschui­ven patenten coronavac­cins

  De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie. Om de wereldwijde vaccinatie sneller te laten verlopen, verklaart nu ook de Europese Unie bereid te zijn te praten over het vrijgeven van de patenten voor de ontwikkeling van coronavaccins. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. India tekent dodelijkste dag op sinds begin pandemie en legt nu toch link met nieuwe variant
  4

  India tekent dodelijk­ste dag op sinds begin pandemie en legt nu toch link met nieuwe variant

  In India zijn er de voorbije 24 uur 3.980 overlijdens als gevolg van Covid-19 geregistreerd. Daarmee is het de dodelijkste dag in het land sinds de start van de pandemie. Er werden ook een recordaantal van 412.262 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid. Specialisten vrezen dat het ergste nog moet komen en dat de epidemie haar piek pas binnen enkele weken zal bereiken.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing