Het gaat om een zelfmoordaanslag door twee terroristen. De daders zijn om het leven gekomen.
Volledig scherm
Het gaat om een zelfmoordaanslag door twee terroristen. De daders zijn om het leven gekomen. © AP

Zeker 20 gewonden na dubbele zelfmoordaanslag bij kerk in Indonesië

Zeker twintig mensen zijn vandaag gewond geraakt door een explosie vlakbij een kerk in de Indonesische provincie Zuid-Sulawesi. Volgens een woordvoerder van de politie is de ontploffing veroorzaakt door een bom. De hoofdminister van Veiligheid meldt dat het gaat om een zelfmoordaanslag door twee terroristen. De daders zijn bij de aanslag om het leven gekomen.

1 reactie

 • Hubert Van Herck

  10 maanden geleden
  Het 'vredelievende' geloof heeft zich alweer van zijn slechtste kant laten zien. Moest dit gebeuren aan een moskee, uitgevoerd door christenen, de wereld stond in brand. Zegt dus véél.
 1. Nederlandse topinfectioloog: “Aannames over omikron waren te pessimistisch, mismatch tussen vaccins en het behoorlijk gemuteerde virus”
  4

  Nederland­se topinfecti­o­loog: “Aannames over omikron waren te pessimis­tisch, mismatch tussen vaccins en het behoorlijk gemuteerde virus”

  Aannames die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse evenknie van gezondheidsinstituut Sciensano, eerder deed over de omikronvariant van het coronavirus, waren volgens de Nederlandse topinfectioloog Jaap van Dissel "te pessimistisch". Dat geldt onder meer voor het risico op ziekenhuisopname. Het instituut schatte twee weken terug nog in modelberekeningen in dat die 40 procent lager is dan bij de deltavariant, maar ook dat lijkt te somber, erkende Van Dissel donderdag in de Tweede Kamer.