AFP
Volledig scherm
© AFP

Zeker 17 doden bij zware brand in flatgebouw New York, onder wie 8 kinderen: “Gevolg van slecht werkende elektrische verwarming”

Door een brand in een flatgebouw in het New Yorkse stadsdeel The Bronx vielen er 17 doden en zijn er tientallen mensen zwaargewond geraakt. Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich ook 8 kinderen, zegt burgemeester van New York Eric Adams. Volgens brandweercommandant Daniel Nigro is het vuur gestart “in een slecht werkende elektrische verwarming” in een flat op de tweede en derde verdieping van het negentien verdiepingen tellende gebouw.  “Dit moet een van de ergste branden zijn die we in de huidige tijden hebben meegemaakt”, omschrijft de burgemeester, die spreekt van een “echte tragedie”.

  1. Werknemer van Amerikaanse noodcentrale die ophing tijdens oproep schietpartij in Buffalo riskeert ontslag: “Ze liet me achter om te sterven”

    Werknemer van Amerikaan­se noodcentra­le die ophing tijdens oproep schietpar­tij in Buffalo riskeert ontslag: “Ze liet me achter om te sterven”

    Een hulpverlener van de Amerikaanse noodcentrale is geschorst en wordt mogelijk ontslagen nadat ze ophing tijdens een noodoproep van een supermarktwerknemer in de Amerikaanse stad Buffalo (New York), waar zaterdag een dodelijke schietpartij plaatsvond. De manager van de supermarkt ‘Tops Friendly Market’, Latisha, vertelde aan de krant ‘The Buffalo News’ dat ze fluisterde aan de telefoon uit vrees dat de schutter, de 18-jarige Payton Gendron, haar zou horen. De hulpverlener maakte zich kwaad omdat Latisha “te stil praatte” en hing vervolgens op.