De 5 jaar oude drieling Philopator (L), Youssef (C) en Mohrael (R) Bassem Amir liet zondagochtend het leven bij de brand.
Volledig scherm
De 5 jaar oude drieling Philopator (L), Youssef (C) en Mohrael (R) Bassem Amir liet zondagochtend het leven bij de brand. © Facebook

Zeker 15 kinderen, onder wie 5-jarige drieling en tweeling, sterven in felle kerkbrand Caïro: “Mina wou woensdag naar de mis, maar ik weigerde”

EgypteMariam (5), Barsina (5), Ibrahim (3), Mina (13) en Karolos (10) zijn slechts enkele van de zeker 15 kinderen die zondag zijn omgekomen bij een zware brand in een kerk in Caïro. In totaal overleefden 41 mensen de vlammenzee niet. Een kortsluiting heeft de brand vermoedelijk veroorzaakt, meldt de BBC.

  1. Alweer prominente Rus overleden in mysterieuze omstandigheden: oud-rector (72) valt van trap in Moskou
    Buitenland

    Alweer prominente Rus overleden in mysterieu­ze omstandig­he­den: oud-rec­tor (72) valt van trap in Moskou

    Het lijstje met omgekomen prominente Russen is weer wat langer geworden. Afgelopen woensdag overleed Anatoly Gerashchenko op 72-jarige leeftijd na de val van een trap in Moskou. Gerashchenko stond jarenlang aan het hoofd van het Moscow Aviation Institute (MAI) in Moskou. De staatsuniversiteit voor luchtvaarttechnologie heeft banden met het Russische ministerie van Defensie en heeft het overlijden bevestigd. Buitenlandse media merken op dat het gaat om het zoveelste onverwachte overlijden van een hooggeplaatste Rus sinds de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari.