Een auto brandt uit in een straat in Donetsk, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een auto brandt uit in een straat in Donetsk, beeld ter illustratie. © AP

Zeker 13 doden bij artilleriebeschietingen in Donetsk

Bij artilleriebeschietingen op de door de Russen gecontroleerde stad Donetsk, in het oosten van Oekraïne, zijn zeker dertien mensen omgekomen. Twee granaten kwamen neer op een bushalte en een winkel vlakbij. Dat zegt de Moskougezinde burgemeester van Donetsk, Oleksi Koelemzin, die de schuld bij Kiev legt. Over hoeveel gewonden er gevallen zijn, bestaat voorlopig geen duidelijkheid.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

  VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

  De Verenigde Staten hebben vrijdag nieuwe militaire hulp ter waarde van 2,2 miljard dollar (ruim 2 miljard euro) voor Oekraïne aangekondigd om het land te helpen in de strijd tegen de Russische invasie. De Amerikanen gaan onder meer raketten leveren met een groter bereik dan de raketten die tot nu toe al zijn gestuurd. De nieuwe langeafstandswapens, de Ground Launched Small Diameter Bombs (GLSDB), kunnen doelen raken tot op 150 kilometer. Dat is bijna dubbel het bereik van de eerder gestuurde HIMARS-raketten.