Een van de gehavende zeilschepen.
Volledig scherm
Een van de gehavende zeilschepen. © Screenshot

Zeilboten botsen vlak bij Ibiza: Vlaamse vrouw (43) komt om, man (56) gewond naar ziekenhuis

Een uitstap met twee zeilboten vlakbij het Spaanse feesteiland Ibiza is afgelopen weekend op een drama geëindigd. De vaartuigen botsten bij een manoeuvre tegen elkaar en daarbij kwam een 43-jarige Vlaamse vrouw om het leven. Een Belgische man (56) werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het relaas staat in lokale media en wordt als dusdanig bevestigd aan de redactie van HLN door het Belgisch consulaat in Barcelona.

 1. Belg biedt hotelgaste 50 euro als ze dochters (10 en 12) naar z’n kamer stuurt voor seks
  SPANJE
  7

  Belg biedt hotelgaste 50 euro als ze dochters (10 en 12) naar z’n kamer stuurt voor seks

  Een Belg is vandaag voor de rechter in Alicante moeten verschijnen op beschuldiging van poging misbruik van twee jonge meisjes van amper tien en twaalf jaar oud, melden verschillende Spaanse media. De hotelgast benaderde een moeder en bood haar 50 euro als ze een van haar dochters naar zijn kamer zou sturen om seksuele handelingen te verrichten. De openbare aanklager vraagt in totaal een celstraf van vijf jaar en tien maanden.
 2. Brits koppel vliegt meteen weer naar huis na landing in Malaga: “Veertien dagen in quarantaine? Dat kunnen we financieel niet aan”

  Brits koppel vliegt meteen weer naar huis na landing in Malaga: “Veertien dagen in quarantai­ne? Dat kunnen we financieel niet aan”

  Eergisteren vertrokken naar Malaga, gisteren weer geland op de luchthaven in Londen: voor Andras Szigeti en zijn partner is het een bijzonder korte ‘vakantie’ geworden. De Britse regering strooide roet in het eten door plots te beslissen dat toeristen uit Spanje na terugkeer twee weken in quarantaine moeten blijven. “Als ik gedurende veertien dagen niet kan gaan werken, zou dat financieel een te zware dobber geweest zijn”, klinkt het.
 1. Nederlanders mogen niet meer naar Barcelona, Belgen (voorlopig) nog wel
  PREMIUM

  Nederlan­ders mogen niet meer naar Barcelona, Belgen (voorlopig) nog wel

  Nederland raadt reizen naar Barcelona af. Toeristen worden voorlopig niet teruggehaald, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt Nederlanders die er op vakantie zijn wel om "na te denken of ze hun verblijf niet vroegtijdig willen beëindigen". Bij ons kleurt Barcelona ook oranje, maar wordt vakantiegangers gevraagd om bij thuiskomst een test te laten afnemen en in quarantaine te gaan bij de minste twijfel.