Een van de gehavende zeilschepen.
Volledig scherm
Een van de gehavende zeilschepen. © Screenshot

Zeilboten botsen vlak bij Ibiza: Vlaamse vrouw (43) komt om, man (56) gewond naar ziekenhuis

Een uitstap met twee zeilboten vlakbij het Spaanse feesteiland Ibiza is afgelopen weekend op een drama geëindigd. De vaartuigen botsten bij een manoeuvre tegen elkaar en daarbij kwam een 43-jarige Vlaamse vrouw om het leven. Een Belgische man (56) werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het relaas staat in lokale media en wordt als dusdanig bevestigd aan de redactie van HLN door het Belgisch consulaat in Barcelona.

 1. ‘Dubbelganger' van Brian Laundrie brutaal wakker gemaakt door gewapend arrestatieteam: “Plots zag ik een stel kerels met geweren op mij gericht”

  ‘Dubbelgan­ger' van Brian Laundrie brutaal wakker gemaakt door gewapend arrestatie­team: “Plots zag ik een stel kerels met geweren op mij gericht”

  Severin Beckwith wist niet wat hem overkwam toen hij brutaal werd wakker gemaakt door luid geklop op de deur van zijn hotelkamer. Voordat hij het goed en wel doorhad, stormden enkele zwaargewapende politieagenten binnen en hielden ze hem onder schot. Beckwith had helemaal geen misdaad begaan, maar lijkt wel verdacht veel op Brian Laundrie (23), de verloofde van Gabby Petito en tevens ook hoofdverdachte in de moordzaak.
 2. Nederlanders mogen niet meer naar Barcelona, Belgen (voorlopig) nog wel
  PREMIUM

  Nederlan­ders mogen niet meer naar Barcelona, Belgen (voorlopig) nog wel

  Nederland raadt reizen naar Barcelona af. Toeristen worden voorlopig niet teruggehaald, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt Nederlanders die er op vakantie zijn wel om "na te denken of ze hun verblijf niet vroegtijdig willen beëindigen". Bij ons kleurt Barcelona ook oranje, maar wordt vakantiegangers gevraagd om bij thuiskomst een test te laten afnemen en in quarantaine te gaan bij de minste twijfel.
 1. Brits koppel vliegt meteen weer naar huis na landing in Malaga: “Veertien dagen in quarantaine? Dat kunnen we financieel niet aan”

  Brits koppel vliegt meteen weer naar huis na landing in Malaga: “Veertien dagen in quarantai­ne? Dat kunnen we financieel niet aan”

  Eergisteren vertrokken naar Malaga, gisteren weer geland op de luchthaven in Londen: voor Andras Szigeti en zijn partner is het een bijzonder korte ‘vakantie’ geworden. De Britse regering strooide roet in het eten door plots te beslissen dat toeristen uit Spanje na terugkeer twee weken in quarantaine moeten blijven. “Als ik gedurende veertien dagen niet kan gaan werken, zou dat financieel een te zware dobber geweest zijn”, klinkt het.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?