De Europese brexitonderhandelaar Michel Barnier.
Volledig scherm
De Europese brexitonderhandelaar Michel Barnier. © EPA

"Zeer sombere vooruitzichten” in brexit-gesprekken: “Bal ligt bij Boris Johnson”

De Europese brexitonderhandelaar Michel Barnier vindt dat het aan de Britse premier Boris Johnson is om stappen te zetten in de richting van een handelsakkoord met de EU. Dat zei hij vanochtend tijdens een briefing met de ambassadeurs van de 27 Europese lidstaten. Volgens de Ierse minister van Buitenlandse Zaken bracht Barnier op de briefing “een zeer sombere boodschap”.

12 reacties

 • Roger Gilis

  4 maanden geleden
  Hopelijk wordt Schotland snel onafhankelijk en dan terug bij de EU.De Muur van Hadrianus wordt dan de harde grens.
 • François THIJS

  4 maanden geleden
  Om de Europese Unie te doen slagen is er solidariteit tussen de verschillende landen nodig. En daar nijpt  juist het schoentje. De mens is meestal een sociaal wezen, maar veel minder een solidair wezen. Daarom stond het al vanaf het begin in de sterren geschreven dat het megalomane EU-schip ooit averij zou oplopen en daarna zal zinken. De Brexit is hiervan een voorbeeld. En nu volgt er nog Polen en Hongarije met hun halsstarrige houding tegenover de lhbt-gemeenschap.   
 • HUGO COOLSAET

  4 maanden geleden
  Van in het begin was Boris Johnson voor een harde brexit. Om verkozen te worden heeft hij zich mild getoond tov noord-Ierland en Ierland, maar dat was gewoon zijn kiespubliek bedriegen en niet zijn bedoeling dat ooit te realiseren. Iedereen weet dat hij geen overeenkomst wil, alleen de EU wil niet   hem de gelegenheid geven te zeggen dat de EU de onderhandelingen heeft stopgezet. Men doet voort tot de deadline is overschreden. 
 • Dieter Devreeze

  4 maanden geleden
  @Jan Wuyts. Europa stelt zich niet op als meerdere, maar wil gewoon zorgen dat gelijke regels gelden voor een land waar afstand (dus transportkosten) van geen tel zijn bij het handel drijven. Als zij door soepelere regels, belastingssubsidies veel goedkoper kunnen produceren, dan verlies jij je werk. Daar is de EU momenteel voor aan het zorgen, dat je veilige, gezonde en eerlijke producten krijgt en dat je nog werk hebt. 
 • Andy Staelens

  4 maanden geleden
  Sommigen denken dus zoals de Engelsen: EU is enkel om geld te innen. Het tegendeel is waar. Alle Engelse steden zijn opgeknapt met geld van de EU! Toen alles gedaan was en de tijd voor betalen was aangebroken verlaten ze de EU en dan nog door banale leugens hun kiesvolk wijs te maken. Ze zijn met een veelvoud weg dan wat ze zelf hebben geïnvesteerd in de De EU en dat is ook ons geld. No deal is dus uitstekend voor Engeland en ook de bedoeling.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken