Onderwater zeegras in kustgebieden over de hele wereld lijkt stukjes plastic vast te houden in natuurlijke bundels van vezels die bekend staan ​​als 'Neptune balls'.
Volledig scherm
Onderwater zeegras in kustgebieden over de hele wereld lijkt stukjes plastic vast te houden in natuurlijke bundels van vezels die bekend staan ​​als 'Neptune balls'. © AFP

Zeegras verzamelt bijna 900 miljoen stukjes plastic per jaar

Een Spaanse studie toont aan dat in het zeegras dat op de kust van het Spaanse eiland Mallorca aanspoelt flink wat plastic zit. Het plastic is afkomstig van alledaagse huishoudelijke producten, waaronder verpakkingen, doppen en serviesgoed. Het zeegras, ook wel ‘Neptune balls’ genoemd, verzamelen jaarlijks bijna zo'n 900 miljoen plastic afval. 

0 reacties

 1. Vrees voor ecologische ramp: wetenschappers plannen missie naar ‘s werelds grootste ijsberg, die nu echt op ramkoers ligt met “pinguïneiland”

  Vrees voor ecologi­sche ramp: wetenschap­pers plannen missie naar ‘s werelds grootste ijsberg, die nu echt op ramkoers ligt met “pinguïnei­land”

  Hij komt dichter en dichter en stevent nu récht op het afgelegen Zuidpool-eiland af waar duizenden pinguïns en zeehonden leven: de grootste ijsberg ter wereld. De drijvende kolos - de ijsberg is groter dan Luxemburg - is minder dan 100 kilometer van het eiland verwijderd. Een botsing lijkt onvermijdelijk, er wordt gevreesd voor een ecologische ramp. Een team van wetenschappers plant nu een dringende missie om de bevroren reus, en vooral zijn impact op het milieu, ter plaatse te bestuderen.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht