Kreta. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Kreta. Beeld ter illustratie. © Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

Zeebeving met kracht van 5,7 schrikt Kreta op

Een aardbeving met een kracht van 5,7 heeft woensdagochtend de mensen op het Griekse eiland Kreta uit hun slaap gehaald. Er zijn vooralsnog geen meldingen van slachtoffers of van schade.

 1. Trump reageert op aanklacht: “Dit is politieke vervolging, ik ben volledig onschuldig”

  Trump reageert op aanklacht: “Dit is politieke vervolging, ik ben volledig onschuldig”

  In een verklaring als reactie op het nieuws dat hij in Manhattan wordt aangeklaagd voor het betalen van zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels, zegt de voormalige Amerikaanse president Trump dat hij “volledig onschuldig” is. Hij rept over "een heksenjacht” en noemt de gang van zaken “politieke vervolging en inmenging in verkiezingen op het hoogste niveau in de geschiedenis.” Op zijn eigen sociale medium ‘Truth Social’ bloklettert hij daarnaast dat de aanklacht "een ongeziene aanval op ons land en op onze ooit vrije en eerlijke verkiezingen” is.
 2. Oekraïense hackers ontfutselen pikante foto’s van officiersvrouw en onthullen zo Ruslands grootste zwakte
  PREMIUM
  6

  Oekraïense hackers ontfutse­len pikante foto’s van officiers­vrouw en onthullen zo Ruslands grootste zwakte

  Oekraïense hackers hebben Sergej Atrosjtsjenko ontmaskerd als de commandant die het theater en de kraamkliniek van Marioepol liet bombarderen — één van de grootste Russische oorlogsmisdaden, zo wordt gezegd. De hackers gooiden nog veel meer over de kolonel op straat, inclusief pikante foto’s van zijn vrouw. Daar haalden ze zelfs een grapje mee uit. Maar de belangrijkste onthulling zit in een detail dat de allergrootste zwakte van het Russische leger blootlegt.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.