Volledig scherm
© Facebook

Zee legt na meer dan 100 jaar resten bloot van duikboot die verging in Eerste Wereldoorlog

BuitenlandOp het strand van de Franse kustgemeente Wissant - vlakbij Calais - is dezer dagen iets uitzonderlijks te zien. De zee heeft er de resten blootgelegd van een Duitse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog, die er in 1917 in moeilijkheden raakte en aan land liep.

  1. Liefdesbrief van haar verloofde lag samen met 700 andere brieven 70 jaar op bodem van oceaan, bejaarde vrouw (99) krijgt hem eindelijk te zien

    Liefdes­brief van haar verloofde lag samen met 700 andere brieven 70 jaar op bodem van oceaan, bejaarde vrouw (99) krijgt hem eindelijk te zien

    De ontroerende liefdesverklaring lag 70 jaar lang op een diepte van 4.700 meter op de bodem van de Atlantische Oceaan, maar een 99-jarige vrouw heeft de brief van haar verloofde Bill Walker nu eindelijk overhandigd gekregen. “Ik wou dat je erbij kon zijn toen ik hem opende. Ik huilde van vreugde. Je moest eens weten hoe gelukkig je mij maakt, lieverd”, schreef de jonge soldaat nadat ze zijn huwelijksaanzoek had geaccepteerd. Zijn laatste brief aan Phyllis Ponting werd samen met 700 andere gevonden in het wrak van de SS Gairsoppa, een cargoschip dat in februari 1941 voor de Ierse kust tot zinken werd gebracht door een Duitse U-boot.
  2. Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogsfriet’ en beleeft bijzondere smaakervaring

    Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogs­friet’ en beleeft bijzondere smaakerva­ring

    Een 24-jarige klusjesman uit het Duitse Bielefeld heeft bij reparatiewerkzaamheden een wel heel opmerkelijke ontdekking gedaan. Op een al jaren niet gebruikte zolder zag hij tientallen houten kisten staan bedekt met een dikke laag stof. Nieuwsgierig naar de inhoud brak hij er met een koevoet eentje open, waarna twee grote blikken vol gedroogde en in reepjes gesneden aardappelen tevoorschijn kwamen.