Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Zee legt na meer dan 100 jaar resten bloot van duikboot die verging in Eerste Wereldoorlog

BuitenlandOp het strand van de Franse kustgemeente Wissant - vlakbij Calais - is dezer dagen iets uitzonderlijks te zien. De zee heeft er de resten blootgelegd van een Duitse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog, die er in 1917 in moeilijkheden raakte en aan land liep.

5 reacties

 • Johan Verheyen

  3 jaar geleden
  Jammer dat hier niet vermeld word dat het de 4 regiment lansiers de ruiters waren die hun onderschept hebben. Een eer voor deze reeds opgedoekte eenheid
 • Marie Vandam

  3 jaar geleden
  Er zal nog meer boven... in de komende jaren want het zeepeil daald en stijgt niet zoals vele willen laten geloven...
 • Laetitia Dubois

  3 jaar geleden
  Deze duikboot Luc Broes torpeerde niemand en had zelf maar 7 torpedo aan boord. Hij diende om mijnvelden aan te leggen.
 • Luc Broes

  3 jaar geleden
  Een Duitse duikboot met een 'berucht' verleden!? De duikboot torpedeerde namelijk vijandelijke schepen! Wat zouden Engelse of Amerikaanse duikboten doen?
 • Rayan El Arami

  3 jaar geleden
  Wedden dat we tegen het einde van het weekend mogen noteren dat een aantal idioten aan het wrak in de problemen geraakt zijn?
 1. Chinees vastgoedbedrijf met 260 miljard euro schuld in financiële problemen: vrees voor domino-effect
  Economie
  6

  Chinees vastgoedbe­drijf met 260 miljard euro schuld in financiële problemen: vrees voor domino-ef­fect

  De wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande betaalt schuldeisers terug met vastgoed. Het bedrijf meldt op de Chinese app WeChat dat investeerders nu kunnen kiezen voor afgeprijsd onroerend goed in plaats van geld, meldt persagentschap Bloomberg. Het zou gaan om appartementen, kantoren, winkelruimte of parkeergarages. Daarop zou Evergrande kortingen geven tot wel 50 procent. Evergrande verkeert al geruime tijd in grote financiële problemen.
 1. Liefdesbrief van haar verloofde lag samen met 700 andere brieven 70 jaar op bodem van oceaan, bejaarde vrouw (99) krijgt hem eindelijk te zien

  Liefdes­brief van haar verloofde lag samen met 700 andere brieven 70 jaar op bodem van oceaan, bejaarde vrouw (99) krijgt hem eindelijk te zien

  De ontroerende liefdesverklaring lag 70 jaar lang op een diepte van 4.700 meter op de bodem van de Atlantische Oceaan, maar een 99-jarige vrouw heeft de brief van haar verloofde Bill Walker nu eindelijk overhandigd gekregen. “Ik wou dat je erbij kon zijn toen ik hem opende. Ik huilde van vreugde. Je moest eens weten hoe gelukkig je mij maakt, lieverd”, schreef de jonge soldaat nadat ze zijn huwelijksaanzoek had geaccepteerd. Zijn laatste brief aan Phyllis Ponting werd samen met 700 andere gevonden in het wrak van de SS Gairsoppa, een cargoschip dat in februari 1941 voor de Ierse kust tot zinken werd gebracht door een Duitse U-boot.