Verpleegster Ximena Ampuero op bezoek bij een oudere vrouw tijdens de vaccinatiecampagne in Chili.
Volledig scherm
Verpleegster Ximena Ampuero op bezoek bij een oudere vrouw tijdens de vaccinatiecampagne in Chili. © AFP

Ze vertrouwden op Chinese vaccins. Nu vechten deze landen tegen nieuwe uitbraken

Door snel en goedkoop coronavaccins te verspreiden wil China zijn invloed in de wereld vergroten. Van Santiago in Chili tot Ulaanbaatar in Mongolië worden de armen ontbloot voor prikken van Sinopharm en SinoVac. Maar in plaats van bevrijd te zijn van Covid-19, kampen deze landen nu met een nieuwe golf van infecties. Ligt het aan de Chinese vaccins?

4 reacties

 • eric reynebeau

  1 maand geleden
  Ik zeg niet dat het virus uit een laboratorium komt uit China komt maar het is wel in Wuhan overgegaan op de mens. En doordat de Chinezen deze uitbraak verdoezeld hebben heeft het de kans gehad zich wereldwijd te verspreiden. En door hun koppig stilzwijgen en het niet vrijgeven van klinische gegevens laten ze nu een minderwaardig vaccin los op Aziatische landen. Hier komen opnieuw vodden van...
 • Sonia Vandeleene

  1 maand geleden
  Ja China en eerlijkheid en openheid die kennen we. Wie vertrouwt nu een vaccin van een land dat alles maar liet gebeuren en zweeg.
 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Hier gelooft m'n ook naar een terugkeer naar het normale leven tegen de zomer terwijl je dit jaar daarop nog niet eens kan rekenen. Zeker met volop te versoepelen terwijl er nieuwe dodelijkere variaties opduiken, zie wat er in GB gebeurt. Versoepel zoveel mogelijk als menselijk is maar gebruik ook je gezond verstand, we zullen nog een tijd met die virus en zijn nieuwe varianten blijven zitten, alleen een efficiënte wereldwijde vaccinatie kan dit tegenhouden.
 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  De Chinezen maken enkel producten die verkopen, of ze wel degelijk werken dat is niet hun specialiteit.