De groene knolamaniet (Amanita phalloides)
Volledig scherm
De groene knolamaniet (Amanita phalloides) © thinkstock

Ze plukten paddenstoelen in het bos. Nu vechten vader en 3 kinderen voor hun leven

DuitslandDuitse artsen proberen het leven te redden van drie kinderen en hun vader. Ze waren wilde paddenstoelen gaan plukken in een bos en hadden blijkbaar gegeten van de groene knolamaniet. Niet voor niets wordt hij in het Engels "death cap" (hoed des doods) genoemd.

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Besmettingscijfers gaan op veel plaatsen in Europa steil omhoog: hier is de toestand het ergst
  Play

  Besmet­tings­cij­fers gaan op veel plaatsen in Europa steil omhoog: hier is de toestand het ergst

  Niet alleen in ons land zitten de coronacijfers weer in de lift. Meer dan de helft van de landen in de Europese Unie ziet het aantal besmettingen plots weer steil de hoogte in gaan. Letland zit op dit moment in de slechtste papieren. Het land noteert nooit geziene besmettingscijfers en voerde vorige week als eerste in de EU opnieuw een lockdown in. Maar er zijn nog meer plaatsen waar de situatie helemaal de verkeerde kant lijkt uit te gaan.