Jennifer Wenisch hield een dossiermap voor haar hoofd in de rechtszaal in München.
Volledig scherm
Jennifer Wenisch hield een dossiermap voor haar hoofd in de rechtszaal in München. © REUTERS

Ze kocht een jezidi-meisje (5) als slaaf en liet haar omkomen van dorst: zo kon FBI IS-bruid klissen

Deze week is een Duitse vrouw veroordeeld tot 10 jaar cel voor de dood van een vijfjarig jezidi-meisje. Het slachtoffertje stierf in Irak van de dorst in de brandende zon. Het is dankzij de sublieme samenwerking tussen de FBI en de Duitse politie dat Jennifer Wenisch (30) niet door de mazen van het net is kunnen glippen. Zo gingen zij te werk om de IS-bruid te klissen.

36 reacties

 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Hoe kan je als advocaat zo iemand verdedigen ?
 • Henri Dederen

  1 maand geleden
  Is strijders en hun echtgenotes moeten berechtigd worden in de landen waar ze hun misdaden hebben begaan.
 • Ivan Vergauwen

  1 maand geleden
  Die advocaat kan beter ook een mapje voor zijn gezicht houden. Hoe kan je zo een gedrocht verdedigen. Als 100% bewezen is gewoon snelrecht en levenslang geven zonder uitzicht op vrijlating ,is toch niet moeilijk.
 • ANN LIMBOS

  1 maand geleden
  10 jaar is een lachertje voor de moord op een kind ! Ze zal ook wel vervroegd vrijgelaten worden ! Dan kan ze opnieuw beginnen ! Een psychopate pur sang !
 • Marc Verdonck

  1 maand geleden
  10 jaar, eerder 30 jaar voor zulk uitschot.
 1. Ze keek toe hoe vastgeketend jezidi-meisje stierf van de dorst: tien jaar cel voor Duitse IS-bruid

  Ze keek toe hoe vastgeke­tend jezidi-meis­je stierf van de dorst: tien jaar cel voor Duitse IS-bruid

  Jennifer Wenisch (30) is door de rechtbank in München veroordeeld tot tien jaar cel voor deelname aan een terroristische organisatie en de dood van een 5-jarige meisje van de jezidi-gemeenschap. Het slachtoffertje stierf in Irak van de dorst in de brandende zon. Het is een van de eerste veroordelingen wereldwijd in verband met de vervolging van de religieuze minderheid door Islamitische Staat (IS).
 2. Beurzen leven op na zorgen over omikron
  1

  Beurzen leven op na zorgen over omikron

  De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met forse winst geëindigd, nadat maandag ook op de New Yorkse beurzen aanzienlijke plussen opgetekend werden. Zorgen over een economisch ontwrichtende opleving van het coronavirus door de omikronvariant verdwenen naar de achtergrond. Vorige week leidden die zorgen nog tot grote koersschommelingen op de financiële markten. Ook andere Aziatische beurzen noteerden tussentijds hoger. In China beloofden beleidsmakers versoepelingen om de economische groei aan te jagen.