Jennifer Wenisch hield een dossiermap voor haar hoofd in de rechtszaal in München.
Volledig scherm
Jennifer Wenisch hield een dossiermap voor haar hoofd in de rechtszaal in München. © REUTERS

Ze kocht een jezidi-meisje (5) als slaaf en liet haar omkomen van dorst: zo kon FBI IS-bruid klissen

Deze week is een Duitse vrouw veroordeeld tot 10 jaar cel voor de dood van een vijfjarig jezidi-meisje. Het slachtoffertje stierf in Irak van de dorst in de brandende zon. Het is dankzij de sublieme samenwerking tussen de FBI en de Duitse politie dat Jennifer Wenisch (30) niet door de mazen van het net is kunnen glippen. Zo gingen zij te werk om de IS-bruid te klissen.

36 reacties

 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Hoe kan je als advocaat zo iemand verdedigen ?
 • Henri Dederen

  1 jaar geleden
  Is strijders en hun echtgenotes moeten berechtigd worden in de landen waar ze hun misdaden hebben begaan.
 • Ivan Vergauwen

  1 jaar geleden
  Die advocaat kan beter ook een mapje voor zijn gezicht houden. Hoe kan je zo een gedrocht verdedigen. Als 100% bewezen is gewoon snelrecht en levenslang geven zonder uitzicht op vrijlating ,is toch niet moeilijk.
 • ANN LIMBOS

  1 jaar geleden
  10 jaar is een lachertje voor de moord op een kind ! Ze zal ook wel vervroegd vrijgelaten worden ! Dan kan ze opnieuw beginnen ! Een psychopate pur sang !
 • Marc Verdonck

  1 jaar geleden
  10 jaar, eerder 30 jaar voor zulk uitschot.
 1. Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

  Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummifi­ceer­de toestand”: “Achterge­la­ten om te sterven”

  Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.