Oekraïense vrijwilligers aan het front rond de stad Bachmoet / Defensie-expert Sven Biscop.
Volledig scherm
PREMIUM
Oekraïense vrijwilligers aan het front rond de stad Bachmoet / Defensie-expert Sven Biscop. © AP / Pieter-Jan Vanstockstraeten

Zal Poetin de kernwapens gebruiken die hij in Wit-Rusland plaatst? Hoe groot is het gevaar? Expert legt uit

De Russische president Vladimir Poetin heeft aangekondigd dat hij tactische kernwapens zal plaatsen in Wit-Rusland. Wat betekent dit precies? Wordt de nucleaire dreiging nu nog groter? En kunnen die tuigen Brussel bereiken? Defensie-expert Sven Biscop beantwoordt de vier belangrijkste vragen.

40 reacties

 • Rudi Adriaensen

  2 maanden geleden
  Al die flauwe kul is een aanslag op het gezond verstand , dit is een pokerspel waar Putin duidelijk Europa schaakmat heeft gezet en hun volgende doelstellingen heeft gedwarsboomd , maar blijf maar spelletjes spelen de Rus heeft ons niet nodig , China heeft ons niet nodig nog even en wij hebben een gigantisch probleem waar geen weg van terug is , Europa zoals we het vandaag kennen zal economisch imploderen en Europa zal ophouden te bestaan hetzelfde met NATO ,gewoon voort doen .
 • Dirk Vanbesien

  2 maanden geleden
  Johan Aerts, de russen eijn niet de enige dommerikken hier. (uw tekst staat vol spellings fouten). Diegene die nog nooit van de Russische tactiek, de zogenaamde verschroeide aarde, hebben gehoord zoeken het maar eens op. "als wij niks hebben dan de rest ook niet". Wees gerust, als Putin niks meer heeft dan komt die nucleair er zeker. Hij kapot, iedereen kapot. Ik vrees dat de meeste specialisten hier geen enkel gedacht hebben wat zo een nuck eigelijk teweeg brengt.
 • JAN VAN ROMPAEY

  2 maanden geleden
  Onderschat Poetin niet.
 • Marnix Lahorte

  2 maanden geleden
  Je kan maar beter op je hoede blijven met Poetin. In het verleden werd ook al duidelijk dat je niet mag geloven wat hij zegt. Hij is een eersteklas leugenaar en manipulator wat hem tot èèn van de gevaarlijkste personen ter wereld maakt. Kost wat kost wil hij terug naar de oude USSR en niets of niemand wordt gespaard die hem in de weg staat. Totaal niet te vertrouwen die kerel.
 • Eddy Vandermeirsch

  2 maanden geleden
  Het zou wel eens kunnen dat Poetin, wat eerst niet lukte, opnieuw gaat proberen : innemen van Kiev en meer. Verdediging wordt moeilijker voor Oekraïne wanneer het land mogelijks vanuit verschillende hoeken wordt of kan worden aangevallen. Onderschat de niets ontziende Poetin niet. Hij zou deze wapens wel eens kunnen gaan gebruiken.