Een foto van Rudy Giuliani met Lev Parnas.
Volledig scherm
Een foto van Rudy Giuliani met Lev Parnas. © AP

Zakenpartner van Trump-vertrouweling Giuliani deelde Russisch geld uit aan politici om cannabisbedrijven op te zetten

Een Amerikaanse jury heeft een oud-zakenpartner van raadsman Rudy Giuliani van oud-president Trump schuldig bevonden. Lev Parnas, die betrokken was bij pogingen om in Oekraïne schadelijke informatie over Trumps Democratische rivaal Joe Biden boven water te halen, heeft wetgeving rond de financiering van verkiezingscampagnes overtreden. De straf wordt in januari bepaald.

4 reacties

 • Sonny Breugelmans

  1 jaar geleden
  Is het jullie ook opgevallen, dat iedereen die ook maar iets met Trump te maken had wordt vervolgt? Vorige week nog gingen ze achter Steve Banon. Trump had gelijk, er is een heksenjacht aan de gang. Iedereen die niet meedoet met het plan van globalisme wordt verpletterd. Rusland wordt altijd gebruikt als buzz woord om angst op te wekken (de soviets komen eraan). Ondertussen wordt de echtte bedreiging genegeerd, communistisch China
 • alfons schouwaerts

  1 jaar geleden
  Kennen wij alle contecties van onze excelenties, en wat ze uitsteken
 • Henri Dederen

  1 jaar geleden
  Is dit nu een artikel om Rusland of Trump nog eens extra te belasteren? Parnas is een Amerikaans zakenman die sinds zijn 3 jaar in de VS woont.
 • Gino De Neef

  1 jaar geleden
  Niets met Trump te maken
 1. “We voeren een oorlog tegen Rusland”: Moskou vraagt opheldering over ‘oorlogsverklaring’ van Duitsland
  Play
  UPDATE
  133

  “We voeren een oorlog tegen Rusland”: Moskou vraagt ophelde­ring over ‘oorlogs­ver­kla­ring’ van Duitsland

  “Wij voeren een oorlog tegen Rusland, niet tegen elkaar”, dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock eerder deze week over de meningsverschillen onder westerse bondgenoten over de levering van zware wapens aan Oekraïne. Volgens Moskou is de uitspraak een “oorlogsverklaring aan Rusland”. Duitsland op zijn beurt beschuldigt Rusland ervan de opmerkingen van de minister te verdraaien “voor propagandadoeleinden”.