BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Zaakvoerder mondmaskerbedrijf Avrox opgepakt in Cannes

De zaakvoerder van Avrox, het Luxemburgse bedrijf dat 15 miljoen mondmaskers aan ons land leverde, is gisteren opgepakt in Cannes, meldt de krant Nice-Matin. De zakenman zou in de Zuid-Franse stad gedomicilieerd zijn. Hij zou vandaag nog voorgeleid worden bij het parket-generaal van Aix-en-Provence. Het zou de bedoeling zijn de man over te leveren aan het Belgische gerecht. Het Brusselse parket kon nog geen commentaar kwijt over de arrestatie.

9 reacties

 • Louis Heyens

  2 maanden geleden
  op hoeveel resultaten van het "tot op het bot onderzoeken" zitten we eigenlijk al te wachten? Weet iemand het eigenlijk nog wel? Ik niet maar ik ben zeker dat ik ze niet op mijn 2 handen + de tenen van mijn 2 voeten kan tellen. En ondertussen ... is het geld van subsidies opgesoupeerd, verdwijnen de bewijzen, is er verjaring of seponering wegens "personeelstekort om grondig onderzoek te doen" AMEN ...
 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  Vanaf wanneer is het departement Defensie (het leger) verantwoordelijk voor het aankopen van mondmaskers?
 • Ronny Van de Wal

  2 maanden geleden
  Gaat verder geen wind vangen.Wanneer de man gaat dreigen om namen te noemen is het weer voorbij.
 • Jozef Van Mellaert

  2 maanden geleden
  Avrox zou geen enkele ervaring hebben gehad met mondmaskers. Maar de Belgische overheid moet toch beschikken over ervaren aankoop ambtenaren. Of werden deze weer over het hoofd gezien door de politiekers. 18 miljoen stuks bestellen zonder bedrijfsdoorlichting van die brievenbusfirma, geen inkominspectie, geen aanbesteding en product vergelijking. Elk bedrijf die zo een aankoopbeleid voert is binnen de 14 dagen failliet. Een proces tegen Avrox zal niets aan die Belgische onbekwaamheid veranderen.
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Poloitiek gesjoemel in de hoogste rangen alleen komen ze er met wat anti reklame van af
 1. Werd België opgelicht bij aankoop miljoenen mondmaskers? Politieonderzoek brengt ex-minister in verlegenheid
  PREMIUM

  Werd België opgelicht bij aankoop miljoenen mondmas­kers? Politieon­der­zoek brengt ex-minister in verlegen­heid

  Herinnert u zich Avrox nog? De deal die onze overheid sloot met de obscure Luxemburgse vennootschap voor de aankoop van miljoenen stoffen mondmaskers botste vorig jaar al op kritiek. Maar ondertussen onderzoekt het parket of er ook sprake is van oplichting of witwassen. De huiszoekingen die dinsdag plaatsvonden brengen vooral ex-Defensieminister Philippe Goffin (MR) in verlegenheid. Wat is er precies gebeurd?
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Overheid moet haar eigen gratis mondmaskers afraden: “We weten niet of ze schadelijk zijn voor uw gezondheid”
  PREMIUM

  Overheid moet haar eigen gratis mondmas­kers afraden: “We weten niet of ze schadelijk zijn voor uw gezondheid”

  De stoffen mondmaskers die de federale overheid in juni gratis aan alle burgers heeft verdeeld, worden best niet meer gedragen. Dat zegt Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbrouck (sp.a). “Uit voorzorg legt u ze beter even aan de kant.” Er is bezorgdheid dat bepaalde stoffen in de maskers schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het dossier ligt zo gevoelig, dat er al gedreigd werd met processen tegen klokkenluiders.
 4. Werd er gesjoemeld bij aankoop van miljoenen mondmaskers door overheid? Factuur aan mysterieuze firma trekt aandacht van politie
  PREMIUM

  Werd er gesjoemeld bij aankoop van miljoenen mondmas­kers door overheid? Factuur aan mysterieu­ze firma trekt aandacht van politie

  De Belgische overheid kocht in juni miljoenen stoffen mondmaskers bij een onbekende Luxemburgse firma. Die deal ter waarde van 45 miljoen euro wordt vandaag nog steeds onderzocht door de politie. Wij doken in het dossier en ontdekten een factuur die nooit eerder aan de oppervlakte kwam. Ze roept veel vragen op. Vragen waarop de betrokken partijen bovendien weigeren te antwoorden. Werd er gesjoemeld?