Yves en Patricia Rosay
Volledig scherm
Yves en Patricia Rosay © Facebook

Yves en Patricia waren dagenlang vermist op Corsica en zijn nu teruggevonden door jagers: “Ze wisten te overleven dankzij hun liefde voor elkaar”

Yves en Patricia Rosay gingen naar Corsica om hun veertigste huwelijksverjaardag te vieren, maar verdwenen op 24 oktober spoorloos. Een dagenlange zoekactie leverde eindelijk resultaat op. Het Franse echtpaar raakte verdwaald en werd maandagavond door jagers aangetroffen aan een waterval. Patricia was lichtgewond.

7 reacties

 • Johan Vanhoutteghem

  2 jaar geleden
  Gelukkig een goede afloop van de huwelijksverjaardagsreis. Top!
 • lottie Guillaume

  2 jaar geleden
  Prachtig ééns een goede afloop. Moet niet altijd slecht aflopen sjapoo aan alle vrijwilligers die meezochten.
 • marc van buggenhout

  2 jaar geleden
  Iemand die gaat wandelen in dat gebied moet zich vooraf zeer goed kunnen orienteren. Ik kan er als ervaren wandelaar niet bij hoe ge kunt verloren lopen. Neem gewoon dezelfde weg terug als ge gekomen zijt dan is het risico toch al een heel stuk minder. Ze mogen zich supergelukkig voelen dat ze levend en wel teruggevonden zijn.
 • Nicolas Van Hoecke

  2 jaar geleden
  Veel met liefde heeft dat niet te maken. Raar hoe je kan verdwalen op Corsica...Volg gewoon de kustlijn als het nodig is. Je bent daar niet in het midden van een woestijn of jungle denk ik zo.
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  Overleven door liefde? Wat een zever. Van liefde kan men niet eten en drinken.
 1. De vernietigende ontslagbrief waarin werknemer 3M aan de alarmbel trok rond vervuiling PFOS: “Meer bezorgd om afzetmarkt dan om milieu”

  De vernieti­gen­de ontslag­brief waarin werknemer 3M aan de alarmbel trok rond vervuiling PFOS: “Meer bezorgd om afzetmarkt dan om milieu”

  Op de hoofdzetel van de Amerikaanse chemiereus 3M in Minnesota wisten ze veertig jaar geleden al dat hun fluorchemicaliën PFOS en PFOA giftig waren. Toch greep de bedrijfstop niet in, en bleven ze hun wondermiddel om tapijten en kledij te beschermen produceren tot het jaar 2000. In 1999 schreef Richard Purdy, milieuspecialist van 3M, een vernietigende ontslagbrief waarin hij de top van het bedrijf “onethisch” noemt en beweert dat zij zich “meer zorgen maken over afzetmarkten, aansprakelijkheid en imago dan over milieuveiligheid”.
 2. Vriendinnen bengelen met hun boot vervaarlijk over rand van afgrond: “Ze hadden het te druk met kletsen en misten zo waarschuwingsborden”
  Play

  Vriendin­nen bengelen met hun boot vervaar­lijk over rand van afgrond: “Ze hadden het te druk met kletsen en misten zo waarschu­wings­bor­den”

  Vier vrouwen moesten gisteren uit een benarde positie in hun gehuurde elektrische motorboot gered worden. Ze waren in Austin (Texas) op de bovenkant van een dam vast komen te zitten en het bootje helde al gevaarlijk over de afgrond. Volgens de betrokken reddingsdiensten hadden de vriendinnen het te druk met kletsen en hadden ze daardoor de waarschuwingsborden gemist.