De 14-jarige Hawain zat anderhalve maand in gevangenschap nadat IS haar dorp had bestormd.
Volledig scherm
De 14-jarige Hawain zat anderhalve maand in gevangenschap nadat IS haar dorp had bestormd. © PHOTO_NEWS

Yezidi-maagden worden verkocht als seksslavinnen

Seksueel geweldVolgens de Verenigde Naties worden gevangengenomen Yezidi-meisjes en -vrouwen uitgekleed om een vleeskeuring en een maagdelijkheidstest te ondergaan. De mooiste onder hen worden vervolgens als seksobjecten verkocht aan de hoogste bieder op slavenmarkten in IS-bolwerk Raqqa.

 1. "Witte Weduwe doodde al 400 mensen"

  "Witte Weduwe doodde al 400 mensen"

  De Britse jihadiste Samantha Lewthwaite (31), die 'de Witte Weduwe' wordt genoemd, heeft volgens diverse bronnen de dood van 400 mensen op haar geweten. Ze zou ook kinderen de opdracht geven moorden te plegen. De vrouw is de weduwe van Jermaine Lindsay, die zichzelf opblies tijdens de metroaanslagen in juni 2005 in Londen. Ze klom op tot de hoogste rangen van de islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab, toen verschillende leiders om het leven kwamen door drone-aanvallen.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Drie redenen waarom het niet lukt om IS te verslaan
  Background

  Drie redenen waarom het niet lukt om IS te verslaan

  Islamitische Staat (IS) heeft grote delen van de Syrische historische stad Palmyra veroverd en plantte hun vlaggen het voorbije weekend ook in de strategisch belangrijke Iraakse stad Ramadi. Het lijkt er steeds meer op dat de internationale coalitie, waar ook ons land deel van uitmaakt, er maar niet in slaagt de opmars van de jihadisten een halt toe te roepen. Wat er foutloopt? Een bittere cocktail van vernuftige IS-tactieken, ontoereikende luchtaanvallen en een sektarische patstelling.
 2. Ontsnapte jihadbruiden: "Wie geen gepaste kledij droeg kreeg van ons veertig zweepslagen"
  Play

  Ontsnapte jihadbrui­den: "Wie geen gepaste kledij droeg kreeg van ons veertig zweepsla­gen"

  Twee jihadbruiden die wisten te ontsnappen uit de klauwen van Islamitische Staat hebben een diepere inkijk gegeven in hun dagelijkse leven ginder. Allebei behoorden ze tot de 'vrouwenpolitie', de beweging die er moet op toezien of moslima's zich wel aan de islamitische wetten van de terreurgroep houden. Doaa en Umm -niet hun echte namen- konden met de nodige hulp vanuit Raqqa naar het zuiden van Turkije vluchten. Daar houden ze zich momenteel schuil, met de constante vrees weliswaar dat IS-strijders hen op het spoor zijn.
 1. Medische primeur in Lier: Heilig Hartziekenhuis laat robotarm gaten boren bij nek- en rugoperaties
  Play

  Medische primeur in Lier: Heilig Hartzieken­huis laat robotarm gaten boren bij nek- en rugopera­ties

 2. Man gooit gigantische alligator de lucht in
  Play

  Man gooit giganti­sche alligator de lucht in