Tientallen vrouwen (en mannen) stappen op in Casablanca.
Volledig scherm
Tientallen vrouwen (en mannen) stappen op in Casablanca. © RV

#YesWeShort: Marokkaanse vrouwen op straat uit solidariteit met Belgische vrijwilligsters

In de Marokkaanse stad Casablanca zijn tientallen vrouwen (en mannen) op straat gekomen uit solidariteit met de Belgische vrijwilligsters van vzw Bouworde die vorige week met ‘onthoofding’ werden bedreigd. “We willen een signaal sturen aan de mensen die ons extreem gedachtengoed willen opleggen en die het imago van ons land vernietigen”, zeggen de organisatoren van de mars ‘Yes, We Short’.

135 reacties

 • Jan Van Loppem

  2 jaar geleden
  Het valt niet te ontkennen dat de islam vooral de mannen goed uitkomt ...
 • Catherine MISTIAEN

  2 jaar geleden
  Ik volg de redenering van Chris: vrouwelijke bouwvakkers in Marokko?? Als ik zulke opvallende short zou kiezen om te dragen, zou die keuze weloverwogen zijn, nét omdat het iets zogezegd 'onopvallend' is. Een vrouw die een beetje op haar figuur let, kent heel goed het verschil tussen een gewone short en een sexy short. Volgens mij is dat vrijwilligerswerk ook een beetje een 'flirt-vakantie', wat heel normaal, is gezien de leeftijd van de vrijwilligers.
 • danny buyse

  2 jaar geleden
  @Micheline Gevers, moeten??? Die moeten dat niet die willen dat zelf.
 • peter cornelis

  2 jaar geleden
  ben er onlangs geweest, slechtste ervaring van mijn leven
 • Ronald Van Beneden

  2 jaar geleden
  Het probleem ligt bij de mannen ze blijven liever bij de traditionele en fout vertaalde koran. In de oudste Koran staat dat de vrouwen een kuisheidsgordel moeten dragen als de man van huis is om te vechten en niet het dragen van een hoofddoek of boerka. Omdat ze( de man) fysiek sterker zijn fnuiken ze zoveel mogelijk de superioriteit van de vrouwen en projecteren hun probleem op de vrouwen in plaats van ze te vereren.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.